Digitalk
Image default
Energie

Alles wat je moet weten over kortsluiting

Kortsluiting komt regelmatig vaak voor in huizen, terwijl dit eigenlijk best wel heel erg gevaarlijk kan zijn. Het is dus van heel erg groot belang dat mensen weten wat kortsluiting eigenlijk precies is, maar het is nog belangrijker dat zij leren hoe ze ermee om moeten gaan. Het is nog veel belangrijker dan mensen leren hoe zij kortsluiting kunnen voorkomen. Door kortsluiting te voorkomen kun je namelijk grote problemen voorkomen en zorg je dat het huis ten alle tijden veilig blijft. 

Een jaarlijkse controle van een Elektricien in Almere blijft naast de eigen kennis over kortsluiting ook altijd van erg groot belang. 

Hoe ontstaat kortsluiting?

Kortsluiting ontstaat meestal door problemen met de isolatielaag tussen twee elektra draden in een kabel. In een kabel zit namelijk altijd een draad die elektriciteit aanvoert, en een die het weer afvoert. Deze twee draden mogen elkaar nooit raken en daarom zit er tussen deze twee draden een isolatielaag. Wanneer de draden elkaar aanraken neemt de inkomende stroom een korte afslag naar de afvoerende stroom. Hierdoor wordt de spanning te groot en ontstaat er kortsluiting. 

Hoe wordt kortsluiting voorkomen?

Het is dus belangrijk om te weten dat kortsluiting voorkomt wanneer twee draden in een kabel in contact komen door problemen met de isolatielaag. Echter zegt dit nog niets over hoe kortsluiting dan daadwerkelijk voorkomen kan worden. Het is belangrijk om geen kabels met schade te gebruiken. Wanneer er knikken in een kabel zitten, is de kans erg groot dat de isolatielaag tussen de draden schade heeft opgelopen. Deze knikken in een kabel kunnen voorkomen worden door net met kabels om te gaan en ze ten alle tijden goed op te bergen. 

Kortsluiting kan dus goed voorkomen worden door veilig en goed met alle kabels en elektra om te gaan. Zo blijft iedereen in huis veilig.