Digitalk
Image default
Electronica en Computers

Excelleren in Excel

Heb je binnenkort een belangrijk verslag wat je moet inleveren? Een rapport wat morgen écht naar je baas toe moet? Treur niet! Hieronder zetten wij een paar tips die net het verschil kunnen maken om op tijd klaar te zijn met een mooie spreadsheet.

Tekst naar onder laten lopen in een cel

Het ziet er niet mooi uit wanneer je aan het typen bent in een cel in Excel en die cel wordt dan super breed. Met één knop kan je de tekst laten teruglopen waardoor je een veel mooiere sheet krijgt. Bij het tabblad ‘Start’ druk je bij ‘Uitlijning’ op de knop waar ‘Terugloop’ bij staat.

Rijen vastzetten in Excel

Rijen vastzetten in Excel is soms heel lastig maar ook frustrerend. Soms lijkt het alsof de cel zichzelf los maakt en soms springt het alle kanten op. Doordat deze handeling soms vrij verwarrend kan zijn, raden wij iedereen aan om op de volgende link te klikken voor een perfecte uitleg: rijen vastzetten Excel.

Cellen automatisch vullen

Wanneer je een reeks of herhalende string van informatie onder elkaar wilt typen kan Excel dit automatisch voor je invullen. Als je overal de datum wilt hebben staan, is het onnodig om handmatig 01-01-2022, 02-01-2022, 03-1-2022 etc. te typen. In plaats daarvan typ je alleen 01-01-2022 in een cel en houdt je in een van de hoeken je cursor tot hier een plusje (+) ontstaat. Vervolgens sleep je dat plusje naar de kant waar je de reeks in wilt doorzetten en voilà, je hebt jezelf een hele dag werk bespaard.

Selecteren van een dataset

Te veel mensen houden hun muisknop in en slepen een kant op om een hele dataset te selecteren. Hou daar mee op! Alles wat je nodig hebt zijn Ctrl+shift en een pijltje. Als je vanaf een bepaalde cel alles naar onder wilt selecteren, doe je het volgende: Houdt Ctrl in, houdt daarna tegelijk shift in en een pijltje naar onder. Wil je dit een andere kant op doen? Kies dan het pijltje die past bij de kant waar je op wilt.

https://hulpbijexcel.nl/rijen-vastzetten-excel/