Digitalk
Image default
Electronica en Computers

Vrachtwagen dashcams: 4 bedrijfsdoelstellingen waar ze aan bijdragen

Het is niet gek dat na de particuliere markt ook de zakelijke markt de voordelen ziet van vrachtwagen dashcams. Dit zijn voordelen voor zowel chauffeur als voor uw bedrijfsdoelstellingen. We nemen u in dit artikel mee in welke doelen u kunt realiseren wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van vrachtwagen dashcams.

De software achter de vrachtwagen dashcams

De vrachtwagen dashcams zoals we ze nu kunnen maken gebruik van slimme video. Dit verbetert de veiligheid en efficiëntie voor chauffeurs en ook voor de wagenparken. In tegenstelling tot getuigen is slimme video onafhankelijke. Daarnaast bieden vrachtwagen dashcams een schat aan data. Is uw medewerker betrokken in een overtreding of ongeval? Dan heeft u bewijs in video. Niet in alle situaties dienen de beelden als bewijsmateriaal, maar het kan de afwikkeling met de verzekeraar vereenvoudigen en versnellen.

Deze 4 bedrijfsdoelen realiseert u met vrachtwagen dashcams 

Veel medewerkers in Nederland brengen het grootste deel van hun werktijd door op de weg. Wanneer iemand meer tijd op de weg doorbrengt dan iemand die veel op kantoor zit, is de kans groter op een ongeval of overtreding in het verkeer. Vrachtwagen dashcams voorkomt vervelende discussies tussen werkgevers en werknemers. 

  1. Vrachtwagen dashcams dragen bij aan de veiligheid van een chauffeur 

Rijden meerdere collega’s op één vrachtwagen? Dan is een dashcam geen overbodige luxe. Zo voorkomt u onder andere onnodige discussies over gemaakte schade. Maar wist u dat vrachtwagen dashcams een positief effect heeft op het rijgedrag van een chauffeur? Omdat ze weten dat de ritten geregistreerd worden, zijn ze zich meer bewust van hun rijstijl. 

  1. Beter behoud van uw vrachtwagens

Het installeren van vrachtwagen dashcams is dat deze leiden tot een verlaging van uw wagenparkkosten. Zoals hierboven aangegeven heeft het een positief effect op het rijgedrag van de chauffeurs. Chauffeurs rijden minder snel hard of roekeloos waardoor het veiliger wordt op de weg en het scheelt in de brandstofkosten. Zeker met de stijgende brandstofkosten kan dit op langere termijn een hoop besparen. Daarnaast zal er minder slijtage plaatsvinden. 

  1. Schik fraudeurs af 

Wagenparkbeheerders zullen bekend zijn met de ‘crash-voor-cash-zwendel’. Dit is een gevaarlijke manier van zwendel waarbij criminelen aanrijdingen op de weg creëren. Op deze manier proberen ze een verzekeringsuitkering te claimen. Gezien één op de 10 letselclaims hier verband mee houdt is het belangrijk om uw chauffeurs hiertegen te beschermen. De beelden van uw dashcam dienen als sterk bewijs tegen deze beruchte claims. Ook schrikt het de fraudeurs sneller af. 

  1. Korting op uw verzekeringspremie

Het is niet altijd het geval, maar steeds meer verzekeraars staan ervoor open dat vrachtwagen dashcams opnames dienen als geldig bewijsmateriaal. Ook kunt u korting krijgen op uw no-claim wanneer de beelden aantonen dat de gemaakte schade buiten uw schuld om is ontstaan. Dat kan heel interessant zijn!

 

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/dashcam/