Aankoopadvies voor OLED-TV

Digitalk

De beste TV’s in elke prijsklasse

Als de wens om uzelf te behagen door uw televisietoestel te vernieuwen, zijn er verschillende mogelijkheden om uw keuze te maken: ga naar de sites van de fabrikanten, ga naar de winkels bij u in de buurt of bezoek uw favoriete online verkoopsites. En dat is de tragedie!

Je staat voor een veelheid aan referenties, waarin het gemakkelijk is om heel snel te verdrinken als je niet perfect weet wat voor soort TV je nodig hebt. Naast het verwarrende aantal referenties (altijd onbegrijpelijk trouwens), is er ook een technisch-marketinggebrabbel op basis van Engelse termen dat je onvermijdelijk de laatste klap geeft en je in de meest totale waas dompelt.

Dus hoe vind je de zeldzame parel in deze omstandigheden? Maak je geen zorgen, deze gids toont je gewoon de referenties van de beste TV-toestellen die momenteel te koop zijn. Hoe kan dit worden gezegd?

Simpelweg omdat we dagenlang de assortimenten van de fabrikanten en de technische fiches van alle televisies tot in detail hebben bestudeerd om een twintigtal modellen te selecteren die waarschijnlijk in de uiteindelijke groep zullen verschijnen. De operatie is vergemakkelijkt door onze ervaring van de afgelopen jaren, die het resultaat is van een groot aantal tests die zijn uitgevoerd op steeds geavanceerdere televisies.

Na deze eerste selectie hebben we dit aantal teruggebracht tot de zeventien aanbevolen modellen. Om dit te doen, duurde het ook enkele dagen om alle tests en metingen te doorlopen die werden uitgevoerd in de laboratoria van verschillende redacteuren over de hele wereld. In deze fase werden televisies met technische zwakheden die ons diskwalificerend leken, uitgesloten.

Voor dit geval hebben we zes prijscategorieën gedefinieerd. En om het gemakkelijker te maken om de verschillende modellen te vergelijken in termen van prijs, hebben we ons gericht op de 55 inch TV’s. Natuurlijk bieden kleinere modellen (43 of 49/50 inch) meestal dezelfde prestaties en kosten minder.

 

 

Voor de eerste tranche hebben we de lat voor de eerste tranche op minder dan 600 € gelegd, wat misschien hoog lijkt. Als u een televisietoestel wilt kopen voor ongeveer 350 €, moet u een klein model (32 tot 47 inch) kiezen, dat soms minder goed uitgerust is.

Onze selectie van de beste TV’s voor minder dan 600 €.

Zoals blijkt uit de door ons gekozen selectie, is het mogelijk om tegen lagere kosten een televisietoestel aan te schaffen dat zowel een bevredigende beeldkwaliteit als een volledige reeks functies biedt: aangesloten applicatieportaal, afspelen van multimediabestanden, opnemen van TV-programma’s op USB-media, verkorte invoertijd voor spelers, volledige connectiviteit, enz.

De enige echte zwakte van deze modellen op dit moment is de lage helderheid van de achtergrondverlichting (ongeveer 300-400 cd/m2), die het niet mogelijk maakt om te profiteren van de beeldverbetering in verband met HDR-technologie. Aan de andere kant beheert hun plaat alleen de kleuren op 8 bits, met een verversingsfrequentie van 50 Hz (wat meestal perfect genoeg is!). Voor de rest zorgt het VA LCD-paneel voor een over het algemeen goede beeldkwaliteit, met hoge contrasten en felle kleuren.

Opgemerkt moet worden dat Philips twee vrijwel identieke modellen aanbiedt, de 55PUS6703 en 55PUS6753, die alleen te herkennen zijn aan hun voet.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/