Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Hoe zoek je je eettafel uit?

Vaak ben je lang bezig met het uitkiezen van een nieuwe eettafel. Past het wel bij de rest van mijn huis, vind ik het wel mooi, is het niet te groot? Het uitkiezen van een eettafel is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Een eettafel is vaak het centrale stuk van je eetkamer en verdient het daarom ook wel om er goed bij te staan. Daarom zijn hier een paar handige tips voor het uitkiezen van een goede eettafel.

 

Hou rekening met de stoelen als je een eetkamertafel aanschaft. Als je een eettafel met stoelen in één set aanschaft is er geen probleem, maar als je van plan bent om je huidige stoelen met je nieuwe eettafel te gebruiken of om apart nieuwe stoelen te kopen is het belangrijk om te kijken of de tafel en de stoelen bij elkaar passen. Daarbij is een van de belangrijkste dingen de hoogte van de tafel. Het is natuurlijk niet heel mooi als de stoelen en de tafel qua uiterlijk niet goed bij elkaar passen, maar het is erger als ze simpelweg samen niet werken. Je moet de stoelen wel onder de tafel kunnen schuiven.

 

Hou rekening met de vorm van de eetkamer en de vorm van de tafel die je koopt. Niet elke eettafel past in elke kamer. Er zijn eettafels in voldoende vormen om er zeker van te zijn dat er een eettafel is die past in je eetkamer, maar je moet wel de moeite nemen om een eettafel uit te kiezen die goed past bij je eetkamer. De stoelen moeten er ook goed onder passen en er moet genoeg loopruimte overblijven in de eetkamer.

 

Misschien wel het simpelste om te bedenken, maar ook het simpelste om over het hoofd te zien, is om te checken of de tafel wel goed zit. Ga voor het kopen van de tafel even met je stoel aan de tafel zitten en kijk voor jezelf of de tafel je naast het uiterlijk ook qua gebruik bevalt.

 

https://www.nouvez.nl/