Digitalk
Image default
Banen en opleidingen

Online coaching bij SoYellow coaching

SoYellow coaching biedt online coaching aan young professionals en studenten. De coach, Monique van Lierop, is een ervaren professionele coach die als missie heeft de millenials ondersteuning te bieden in een hectisch leven in een hectische wereld. Doordat veel millenials geneigd zijn hoge eisen te stellen, zowel aan zichzelf als aan anderen, kunnen de eisen van dit leven een enorme druk op hen leggen.

Monique gunt elke millenial een gebalanceerd leven!

Bij SoYellow coaching  vindt de begeleiding online plaats. In dit blog krijg je uitleg over wat online coaching inhoudt, waarom SoYellowcoaching kiest voor online coachen en wat de voor en nadelen zijn van online gecoacht worden. Na het lezen van dit blog kun je makkelijker bepalen of online coaching bij jou past! 

Wat houdt online coaching  bij SoYellow coaching in?

In het kort gezegd; het volledige coachtraject vindt online plaats. Iets uitgebreider…… De intake vind naar keuze telefonisch of via Skype plaats. Als je besluit een traject aan te gaan vindt de coaching plaats via email. Dit gaat via een beveiligde omgeving. Tenslotte is vertrouwen en  veiligheid belangrijk! Je krijgt een account in deze beveiligde omgeving waar behalve de uitwisseling van e-mails met je online coach ook opdrachten en achtergrond informatie uitgewisseld kunnen worden. Concreet betekent dit dat je  1 á 2 keer per week een email van je coach krijgt met daarin een kritische vraag, een opdracht of natuurlijk antwoord op de vraag die jij gesteld hebt

Waarom heeft SoYellow coaching gekozen voor 100% online?

SoYellow coaching wil tegemoet komen aan de behoefte van veel young professionals om op je eigen moment bezig te zijn met je persoonlijke ontwikkeling, je loopbaan- of studievragen.  Door plaats – en tijdonafhankelijk te werken biedt SoYellow coaching optimale vrijheid aan de coachee.

Wat zijn de voor- en nadelen van online coaching?

Een nadeel van online coaching kan zijn dat de coach en de coachee elkaar niet zien. De coach is getraind in het analyseren van de berichten van de coachee waardoor de coachee op een andere manier “zichtbaar” wordt voor de coach en ze dus prima haar werk kan doen. (Overigens vinden mensen niet zelden het juist prettig als ze de coach niet zien. Onderzoek wijst ook uit dat in een online traject er sneller diepgang wordt bereikt. Hier zou de relatieve anonimiteit aan bijdragen….)

Een ander nadeel kan zijn dat een bericht snel getypt is en voor je het weet verstuurd is. Het is dus zowel voor de coach als de coachee zaak een bericht zorgvuldig te checken voordat op de verzendknop wordt gedrukt. Ook in de beveiligde omgeving is een verzonden bericht is ook echt verzonden!

Online coaching heeft ook een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel is tijdswinst. Het scheelt natuurlijk enorm als je niet naar de coach toe hoeft te reizen. Hierdoor heb je dus ook geen reiskosten. Daarnaast kun je op elk gewenst moment contact met de coach zoeken door een bericht te sturen. Ook is het prettig dat je over een vraag of opmerking van je coach in een bericht tijd kunt nemen om na te denken over je actie of reactie.. Je bepaalt dus zelf wanneer je iets doet met je traject en je weer contact opneemt met je coach.

Het grootste voordeel van online coaching is misschien wel dat je doordat je wekelijks 1 á 2 keer contact met je online coach hebt de gewenste diepgang in het traject sneller bereikt wordt waardoor de eerste resultaten ook sneller merkbaar zijn.

Als je 100% in charge wilt zijn over je coachtraject is online coaching bij SoYellowcoaching misschien wel iets voor jou!