Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak van je kantoorruimte een sfeervolle(re) omgeving

Wil je een sfeervol kantoor creëren? Veel MKB ondernemers hebben moeite met een sfeervolle werksituatie te creëren, ondanks dat dit makkelijk te bereiken is. Volg onze volgende tips en je kantoor is binnen no-time de perfecte werkplek!

1 – Meer groen, minder stress

Het behouden van planten en bloemen kost natuurlijk (kostbare) kantoorminuten, maar het levert je meer op dan de tijd die je erin moet steken. Het kantoor wordt van meer groen gelijk gezelliger en creëert een fijnere werkplek. De reden dat groen werkt voor een rustigere omgeving is dat ons brein de klein groen met rust associeert. Dus wacht niet, en haal je groene vingers ook op het kantoor tevoorschijn!

2- Geef je leven wat kleur, en je kantoor ook

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van kleur een positieve ‘vibe’ voor je kantooromgeving brengt. Dit heeft indirect weer invloed op de productiviteit van alle werknemers. Het is niet wenselijk om het volledig kleurenpallet van een regenboog op de muur te schilderen, maar een mooi paars geverfde muur steekt toch af tegen een kantoor waar alles wit geverfd is. Houdt hierbij alleen wel rekening met de identiteit van je bedrijf.

3- Neem een extra collega zonder vakantiedagen of salaris

Nu hoor ik je denken, een extra collega zonder salaris? Dit gaat natuurlijk over onze trouwe viervoeters. Het blijkt uit onderzoek dat een hond of kat op kantoor leidt tot een verbeterde werksfeer én lager ziekteverzuim. Speelt er een conflict op de werkvloer, laat de medewerkers samen even een rondje lopen met de hond, dan is het binnen no-time opgelost. Zorg er wel voor dat je met zijn allen de verantwoordelijk draagt over het gedeelde huisdier, dan creëer je gelijk ook een sterkere teamband!

4 – Zorg voor een informele ruimte

Huur je een kantoorpand? Zorg er dan voor dat je een informele ruimte hebt waar je met zijn allen even kan lunchen of een kopje koffie kan drinken. Ook is het hebben van een informele ruimte handig wanneer je klanten wilt ontvangen. Deze ruimtes zijn positief voor de onderlinge contacten en samenwerking van je medewerkers!

5 – Kortom:

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je kantoorruimte de perfecte werkplek wordt voor productiviteit en gezelligheid. Vooral handig als je een kantoorruimte huurt in Didam, Duiven, Arnhem, Westervoort en Zevenaar. Wacht niet en begin morgen! Hard werken op kantoor is een noodzaak maar neem ook rustig de tijd om te ontspannen. Drink een extra kopje thee of bespreek even wat jullie het afgelopen weekend allemaal gedaan hebben, want de beste werknemers zijn tevreden werknemers.