Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Locatiebepaling met een alarmeringssysteem

Als je in een onveilige situatie terecht komt is het mogelijk om gebruik te maken van zeer simplistische systemen om alarm mee te slaan. Deze systemen werken echter alleen goed wanneer een locatie gelijk goed bepaald kan worden. Hiervoor zijn verschillende manieren. Een voorbeeld hiervan is de Personenalarmering van Secure2go.

GNSS en A-GNSS

Het woord GNSS staat voor ‘Global Navigation Sattelite System’. Dit is een systeem dat Secure2go bij al haar mobiele noodopties gebruikt. Dit is een combinatie van Russische, Europese en Chinese systemen voor optimaal gebruik. Met behulp van een dergelijk GNSS systeem is het mogelijk om locatie zeer nauwkeurig te bepalen. De enige voorwaarde is dat het systeem in een vrije baan moet staan met de aangesloten satellieten. Als dit niet het geval is- bijvoorbeeld in een gebouw- werkt het systeem minder goed. Daarvoor is de aanvullende A-GNSS functie.

NetLoc

Netloc staat voor Netlocatie. Dit is een goede aanvullende keuze voor het GNSS systeem. Het fungeert als universele database waarin locatiegegevens tot tien meter nauwkeurig neergezet kunnen worden. Het is dus niet de exacte locatie, maar nagenoeg wel. Met behulp van Beacons kunnen locaties nog nauwkeuriger bepaald worden.

Beacons

Met het gebruik van een Beacon kan je via Bluetooth en- of Wifi werken. Hierdoor is het makkelijk om in gebouwen, op een terrein of op een plaats exact inzicht te geven over de locatie. De ontvanger van dit signaal kan deze informatie ontvangen op een grafische plattegrond van de desbetreffende locatie. Hiermee kan de locatie tot drie meter nauwkeurig bepaald worden. Perfect voor alarmeringssytemen. Met deze drie meter kan je altijd het signaal goed oppikken, en loop je nooit iemand mis. Voor meer informatie over deze systemen kunt u op de website kijken of contact zoeken voor het maken van een afspraak.