Digitalk
Image default
Bedrijven

Een rietendak is weer in!

Het is een prachtig beeld en het werkt ook nog eens uitstekend als dakbedekking. We hebben het over een rietendak. Het is waterdicht en het houdt warm vanwege de isolatie. En beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Het zal prachtig glinsteren in de zon of door regenwater na een flinke plensbui. Het gaat ook nog eens lekker lang mee, zomaar 25 tot 30 jaar. Dat is het resultaat van ambachtsmannen bij rietdekkersbedrijf die hun vak met trots uitoefenen. Voor iedere rieten kap gebruiken zij uitsluitend kwaliteitsriet. Daarbij kiezen ze altijd voor het riet dat het meest geschikt is voor het type dak. Altijd een eersteklas natuurproduct geselecteerd bij riettelers en rietleveranciers met wie zij een lange relatie hebben.

Niet alleen authentieke boerderijen hebben oog op een rieten dak, maar ook nieuwbouwwoningen krijgen steeds vaker een rieten dak. Steeds vaker omarmen architecten riet als dakbedekking bij het ontwerpen van nieuwe woningen. Ongeacht ontwerp: klassiek, modern of riet als gevelbekleding. Riet past eigenlijk altijd. Riet werkt nou eenmaal uitstekend als dakbedekking.

Zoals houtwerk regelmatig een verfbeurt nodig heeft, zo moet ook ieder rieten dak regelmatig onderhouden worden. Dat kan gaan van een controle op kleine schade tot het volledig renoveren van een rieten dak. Altijd met een goed onderhoudsadvies dat past bij uw situatie.

Er zijn namelijk verschillende opties voor renovatie en onderhoud. De noodzaak kan verdrijven zijn. Daarbij gaat het voornamelijk om het vernieuwen van de rieten. Tegelijk verwijderen we eventuele algen en mossen van het dak waarna we het dak inspuiten met een preventief bestrijdingsmiddel. Bijstoppen zou mogelijk ook van toepassing zijn. Met bijstoppen maken we het dak eerst schoon en kijken we waar de slechtste plekken in het rietpakket zijn ontstaan, en die vullen we weer op. Mossen bestrijden is een jaarlijkse gebeurtenis wat ook erg van belang is voor de levensduur van uw rietendak.

Wij bieden u ten alle tijden onze uiterste hulp aan om uw rietendak zo lang mogelijk zo goed mogelijk te houden.

https://www.rietwerk.nl/