Digitalk
Image default
Zakelijk

Het vinden van een geschikte werkgever

Als jij en je oude werkgever uit elkaar moeten is dat erg vervelend. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als eerst kan het natuurlijk een vrijwillig ontslag zijn, omdat je opzoek wilt naar wat anders. Hiernaast kan het ook een gedwongen zijn vanwege bezuinigingen of een conflict met de wet. Hoe dan ook kan je soms misschien wel tien jaar voor een werkgever gewerkt hebben en heb je hier wel 40 uur per week doorgebracht. Dan kan het toch wel hard aankomen als je daar dan in één keer niet meer komt. Je moet proberen om dit zo snel mogelijk achter je te laten en dat kan onder andere door een outplacement traject. 

Een outplacement traject? Ja, dit is een bijzonder traject waarin jij de geschikte werkgever voor jou vindt. Je moet het zien als een reis door jezelf waarbij jij er achter komt wie je nou echt bent en wat je precies wilt, maar ook wat je doelen zijn en hoe je deze verwezenlijken gaat. Om hier achter te komen moet je eerst een loopbaancoach vinden waarbij je eerlijk kan zijn. Met behulp van een intake gesprek kom je er achter welke loopbaancoach echt bij je past. 

En wat zijn de kosten nou precies van zo’n traject? Je moet hierbij denken aan een maximaal bedrag van 1900 euro. Dit is maximaal en je kan hier dus op besparen door bepaalde onderdelen weg te laten. Aan de hand van je situatie moet je kijken of dit slim is of niet. Het kan namelijk zijn dat je hierdoor bepaalde observaties en constateringen niet achterhaald en je misschien niet het beste advies krijgt.

Een goede werkgever heeft baad bij personeel dat perfect bij hem past. Hij hoeft dan geen medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen om er achter te komen wat zijn personeel denkt en vindt. Hiernaast heb jij baadt bij een werkgever die bij jou past.

https://carrierepoort.nl/diensten-producten/loopbaanbegeleiding/