Digitalk
Image default
Woningen

Verschil tussen binnen- en buitendeuren

De naam zegt het al een beetje: een binnendeur is geschikt voor binnen en een buitendeur voor buiten. Sommige mensen denken dat binnendeuren ook buiten toegepast kunnen worden of andersom. Helaas is dit niet het geval.

Je zal toch echt rekening moeten houden met of je de deur binnen of buiten wilt plaatsen. Welke aandachtspunten zijn er? En wat zijn de verschillen tussen binnen- en buitendeuren?

Verschillen

Bij een buitendeur is het belangrijk dat deze geschikt is voor alle weersinvloeden. Door het weer heeft een deur namelijk veel te verduren. Een buitendeur zal dan ook over een ander soort materiaal moeten beschikken. Ze hebben een speciale bescherming nodig, zodat ze worden beschermd.

Indien je een binnendeur buiten plaatst, zal deze snel gaan slijten. Het gevolg is dat de deur lelijk, maar ook snel af zal zijn. Je kunt dan beter wat meer geld investeren in een geschikte buitendeur.

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat voor deur je nodig hebt. Daarnaast moet je rekening houden met de eigenschappen van beide soorten deuren. Bij een buitendeur moet er een speciale bescherming aanwezig zijn. Daarom is het goed om te kijken naar speciale buitendeuren.

Informeer er desnoods naar. Voor beide soorten deuren geldt dat deze aan moeten sluiten bij je woning. Bovendien is de keuze en het materiaal van de deurgrepen voor buitendeuren ook belangrijk.

Waar houd je rekening mee bij binnendeuren?

Bij binnendeuren is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Een deur moet ook zeker een bepaalde warmte in bijvoorbeeld de woonkamer vast kunnen houden. Maar niet alleen de deur, ook de isolatiewaarde van het kozijn is belangrijk. De deur moet goed op de deur aansluiten, wil deze goed kunnen isoleren.

Materiaal binnendeuren

Daarnaast moet je ook bedenken of je de kleur van de deur en/of het kozijn zal willen aanpassen. Bij kunststof is dit in principe niet te realiseren. Houten deuren en kozijnen daarentegen kunnen wel in een andere en gewenste kleur worden geverfd. Heel handig wanneer je over vijf of tien jaar de inrichting wilt aanpassen.

Houd ook rekening met onderhoud. Indien je geld wilt besparen kun je het beste kiezen voor kunststof. Dit is duurzaam materiaal dat heel lang meegaat.

http://www.deurenshop.com