Digitalk
Image default
Woningen

De 5 meest voorkomende oorzaken van lekkages

Wanneer u een lekkage in uw woning heeft, is dat vervelend. In principe moet uw huis u beschermen tegen het water dat van buiten naar binnenkomt. Ook door een lekkage kan er water in de woning komen. Er zijn meerdere oorzaken waardoor het water in de woning kan komen.

 

Lekkage Amsterdam door leidingen

Wanneer er een lekkage door een leiding veroorzaakt wordt, kan dat een groot probleem zijn. Door een lekkage van een leiding kunnen er schimmelplekken ontstaan. Een lekkage van leidingen kan ontstaan door versleten rubbers van koppelstukken of slijtage aan een leiding. Het nadeel is echter dat de leidingen tegenwoordig allemaal in de muur worden weggewerkt. U kunt praktisch zelf niet achterhalen waar de lekkage vandaan komt. Woont u in Amsterdam of in de omgeving daarvan, dan is het verstandig om bij een lekkage Amsterdam, loodgieter Amsterdam te benaderen. De loodgieter Amsterdam zal met een lekdetectie apparaat de lekkage Amsterdam snel opsporen en verhelpen. Door er niet zelf aan te beginnen, om een lekkage in huis te verhelpen, zult u de schade beperken.

 

Waardoor kan er een lekkage van buitenaf ontstaan?

Een lekkage ontstaat in veel gevallen door achterstallig onderhoud of buitengewoon slecht weer. Tegenwoordig hebben we ook in Nederland vaak te maken met enorme hoosbuien. Daar moet uw dak en afvoer tegen bestand zijn. Wanneer de afvoer niet goed is, kan het water alsnog naar binnen komen waardoor u een grote schade heeft.

 

Platte daken

Wanneer we naar platte daken kijken dan zijn deze voor wat lekkages betreft vaak een ramp. Als u een lekkage op een plat dak heeft, zal de dakdekker langskomen om de lekkage te verhelpen. Omdat hij ook in veel gevallen niet kan ontdekken waar de lekkage vandaan komt, zal hij u aanraden om de dakbedekking te laten vernieuwen. Dat is in veel gevallen de beste oplossing. De dakdekker legt u eerst nog uit welke materialen er op het platte dak aangebracht kunnen worden en wat er de voor- en nadelen van zijn. Daarna kunt u beslissen welke dakbedekking u wilt hebben.

 

Dakpannen

Door een storm kunnen de dakpannen verschoven zijn. Ook kunnen ze door de jaren heen gescheurd zijn. In beide gevallen kan dat een lekkage veroorzaken. De dakdekker zal het dak inspecteren en kunnen aangeven wat er gedaan moet worden.

 

De dakgoot

In veel gevallen is een dakgoot ook de oorzaak van een lekkage. De dakgoot moet regelmatig worden schoongemaakt. Doet u dat niet, dan kan het water niet goed afgevoerd worden en kan langs de muren naar binnen sijpelen.

 

De kil

Daar waar twee dak delen bij elkaar komen, wordt een kilgoot aangelegd. Ook deze kilgoot kan gebreken vertonen waardoor er een lekkage ontstaat. Laat een dakdekker in zo’n geval eerst het dak inspecteren.

 

Het riool

Wanneer het water niet goed wordt afgevoerd dan kan er een probleem zijn met de afvoer. Hij zou verstopt kunnen zijn of misschien wel gescheurd. De loodgieter kan gemakkelijk met de juiste apparatuur bepalen waar het probleem vandaan komt en dat vervolgens verhelpen.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/