Digitalk
Image default
Vervoer en transport

Spullen wegdoen of opslaan in opslagruimte?

Minimaliseren hoort bij onze moderne tijd. Minimaliseren betekent ook loslaten van overbodige spullen. Er zijn al vele televisieprogramma’s gemaakt over extreme hamsteraars die leren hoe ze spullen moeten loslaten om de kwaliteit van leven te verbeteren. Maar ook op Netflix draait de populaire serie ‘Tidying Up with Marie Kondo’ van de wereldberoemde opruimexpert. Inmiddels zijn er zijn ook professionele opruimcoachen die deskundige en doeltreffende hulp aanbieden om orde in je leven en in je huis te scheppen.

Opruimen lijkt zo eenvoudig maar is dat vaak niet

Want, waar moet je beginnen? Wat bewaar je wel en wat bewaar je niet? Waar kun je spullen die je toch wilt bewaren het beste opslaan? Je wilt graag rust in je hoofd en ruimte in je huis. Maar je hebt last van die tweestrijd in je hoofd: Stel dat ik het toch nog nodig heb? Of, je maakt een begin, komt oude spullen tegen en… voordat je het weet zit je te dromen. Van opruimen komt er uiteindelijk weer niets terecht.

Hoe je in etappes van spullen afscheid neemt

Heb je hier echt veel moeite mee, begin dan bijvoorbeeld bij de badkamer. Waarschijnlijk kom je daar van alles tegen waar je helemaal niet sentimenteel van wordt. Spullen die al lang weggegooid had kunnen worden. Staan er spullen al jaren in de kast die je toch nooit gebruikt? Doe ze gewoon weg of geef ze aan iemand anders. Het resultaat is een goed en opgeruimd gevoel. Zo wordt opruimen plezieriger en steeds makkelijker. Twijfelgevallen doe je in een doos en zet deze tijdelijk weg in de garage of schuur. Heb je de spullen na 3 maanden nog steeds niet gemist? Weg ermee!


Verhuizen of tijdelijk opslagruimte nodig? Bezoek onze website en lees meer over onze mobiele opslagboxen.


 

Geef ook aan goede doelen of de kringloop

Het is heel goed mogelijk dat je geen afstand doet van spullen omdat ze nog perfect in orde en dus goed bruikbaar zijn. Dit kan kleding zijn, maar ook speelgoed waar de kinderen graag mee hebben gespeeld. Geef het speelgoed gewoon aan de speelgoedbank. Dan gaat het tenminste naar kinderen die al bijna niks hebben. Ook je kleding die toch niet wordt gedragen krijgt via de kringloop misschien wel een tweede kans. Loslaten wordt echt wel makkelijker als bedenkt dat anderen mensen je spullen misschien heel goed kunnen gebruiken.

Neem tijdelijk afstand en maak gebruik van opslagruimte Roermond.

Soms lukt het niet om van bepaalde dingen afscheid te nemen. Sla ze dan voor een proefperiode van bijvoorbeeld 3 maanden op in een tijdelijke opslagruimte. Of dit nu dierbare maar overtollige meubelstukken zijn, je surfspullen, je motor of een enorme verzameling. Maak ruimte in je huis en sla je spullen op in een tijdelijke opslagruimte tot er je definitief afstand van kunt of wilt doen. Vanaf € 69,- per maand huur je bij BOOBOX al een mobiele opslagbox. Je spullen worden thuis opgehaald, veilig opgeslagen en terugbezorgd wanneer jij dat wilt. Jij hoeft alleen maar in te laden. Opslagruimte Roermond nodig? Voor meer informatie over BOOBOX: Kijk op de website van www.boobox.nl of neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer: 0475-476319.

https://boobox.nl/