Digitalk
Image default
Tweewielers

Hoe maak je een elektrische step sneller (7 weinig bekende hacks + 7 risicovrije methoden)

We zijn er allemaal geweest – de weg is recht en duidelijk, geen voetgangers, geen verkeer, geen obstakels, en je besluit om gewoon voor de glorie te gaan. Je duwt het gaspedaal maximaal in, en toch… je rijdt maar 20 km/u. Je ziet zelfs de oude dame met haar wandelstok naast je bewegen.

Gelukkig kun je veel doen om je step sneller te maken, vaak zelfs sneller dan de geadverteerde maximumsnelheid. Voor sommige steps is het gewoon een coole kleine extra upgrade. Voor vele anderen, vooral de meer gebruikelijke, of degenen aan de lagere prijs, is het een game-changer, zo niet een redder in nood.

Verschillende manieren om uw elektrische step sneller te maken

Om dingen gemakkelijker te begrijpen en toe te passen, zijn de manieren om uw step sneller te maken onderverdeeld in drie soorten:

  • risicovrije methoden

  • methoden wijzigen

  • geavanceerde methoden

Risicovrije methoden

Deze methoden zijn allemaal veilige manieren om maximale snelheid uit uw step te halen. Ze hoeven niet aan de binnenkant te worden geknoeid, vormen geen enkel risico op defecten en maken uw garantie niet ongeldig.

Ze zullen echter meestal slechts enkele obstakels verwijderen die voorkomen dat uw step bij de de maximaal geadverteerde snelheid. Als je snelheden wilt die hoger zijn dan die, zul je moeten spelen met de binnenkant van je step en wat dieper moeten graven. Voordat je dat doet, moet je ervoor zorgen dat je alle risicovrije methoden hebt doorlopen en dat je op zijn minst de maximale snelheid kunt halen die je zou moeten halen zonder het risico te lopen een aantal mechanische onderdelen te verknoeien.

Modificatiemethoden

Als u vastbesloten bent om uw step aan te passen om hem te versnellen, moet u eerst weten waar u aan begint.

Alle wijzigingsmethoden dienen één doel. – om u sneller te laten gaan dan de stepfabrikant van plan is. Als je echt het maximale uit je prestaties wilt halen, moet je eerst de snelheidsbegrenzers verwijderen.

Als je nog verder wilt gaan, moet je wat extra batterij-optimalisaties doen, ofwel de batterij upgraden naar een krachtigere, een extra batterij toevoegen, of beide.

Al deze processen kunnen uw garantie ongeldig maken en uw step beschadigen.

Geavanceerde methoden

Ten slotte zijn er nog een paar andere mechanische methoden om wat meer vermogen uit uw step te halen. Ze omvatten ook het openen van je step en het aanbrengen van serieuze veranderingen aan de binnenkant, dus ze moeten alleen als laatste redmiddel worden beschouwd.

Tips om je elektrische step sneller te maken

Dit zijn allemaal de manieren waarop u de snelheid van uw step kunt verhogen.

1. Zorg ervoor dat je step volledig ontgrendeld is en dat je in de snelste modus bent (zonder risico)

Voor de meer ervaren rijder zal deze duidelijk zijn.

Maar ik ben nog steeds verrast door het aantal mensen dat blijft klagen dat hun step traag was, om er later achter te komen dat ze ofwel de installatie niet goed hebben uitgevoerd, of niet in de snelst mogelijke modus staan.

Als uw step vanaf het begin ongewoon traag is geweest, heeft u waarschijnlijk te maken met een van deze problemen.

Sommige steps starten in een soort vergrendelde modus, meestal om te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving voor steps.

Meestal moet u de step verbinden met de mobiele app en daar uw profiel aanmaken. Je zou dan de maximale snelheden moeten kunnen ontgrendelen.

Bovendien heeft bijna elke elektrische step meer dan één rijmodus, meestal drie. Om met de maximale snelheid te kunnen rijden, moet u ervoor zorgen dat uw step in de snelste modus staat. De modi in de moderne steps worden meestal omgeschakeld door tweemaal of driemaal op de aan/uit-knop op het scherm te drukken.

Bekijk uw handleiding of een tutorial over uw specifieke step. De instructies zijn meestal heel eenvoudig te volgen.

2. Laad uw batterij op tot 100% (zonder risico)

Uw snelheid hangt sterk af van uw batterij.

Terwijl het vermogen van de motor zelf en het vermogen van de batterij de primaire factoren, het laadniveau van de batterij speelt vaak ook een belangrijke rol.

De spanning van een batterij daalt naarmate de lading daalt, en de daling van de spanning veroorzaakt direct een daling van de prestaties. Dit geldt zowel voor lithium-ion- als loodzuuraccu’s, maar vooral voor de laatste. Gelukkig hebben de meeste moderne steps lithium-ionbatterijen, dus dit zal niet zo uitgesproken zijn als bij steps van bijvoorbeeld 10 jaar geleden.

Veel steps gaan naar de energiebesparende modus wanneer de batterij bijna leeg zijn. Om stroom te besparen, beperken ze vaak de prestaties en de maximale snelheid waarmee je kunt rijden.

Voor sommige steps kan de topsnelheid afnemen, zelfs als het batterijniveau onder de 90% daalt.

Mensen hebben dit keer op keer gemeld – wanneer hun batterijen bijna leeg zijn, of soms zelfs halfvol, presteren hun steps gewoon niet zo goed.

Het volledig opladen van uw batterij zal zorg ervoor dat uw step u de maximale snelheid geeft waartoe hij in staat is. Als u de exacte oplaadtijd voor uw step niet kunt vinden, raadpleegt u de handleiding voor oplaadtijden van de step of de rekenmachine voor oplaadtijd van de step.

3. Doe de lichten en andere onderdelen die de batterij leegmaken uit (zonder risico’s)

In verband met het bovenstaande wilt u er zeker van zijn dat uw batterij zoveel mogelijk kan worden gebruikt voor uw prestaties en voor functioneert zo min mogelijk.

Ik heb dit zelf ook opgemerkt en heb talloze recensies en commentaren online gezien die dit ook bevestigen. Voor veel modellen zal de maximale snelheid eronder lijden wanneer de lichten worden ingeschakeld. Dit geldt zelfs voor auto’s, aangezien lampen een van de grootste verbruikers van batterijen zijn en auto’s meestal nog grotere batterijen hebben.

Nu een waarschuwing: veiligheid moet voorop staan! Als u ’s nachts rijdt, vooral in gebieden die niet goed verlicht zijn, doe dan uw lichten niet uit. Die paar extra kilometers per uur zijn het niet waard om je veiligheid op het spel te zetten.

Voor maximale snelheid moet je ervoor zorgen dat de lichten van je step overdag zijn uitgeschakeld, of mogelijk uitgeschakeld zijn als je in een zeer goed berijdbare omgeving rijdt. -verlichte ruimte.

Hetzelfde geldt voor de andere bronnen die energie nodig hebben in uw step.

4. Verminder de belasting (zonder risico)

Het is een natuurkundig feit: hoe minder gewicht uw step hoeft te trekken, hoe sneller hij kan gaan. Als je onnodig gewicht verliest, kun je verwachten dat je maximale snelheid omhoog gaat.

Nog een veiligheidswaarschuwing: doe nooit je helm of andere veiligheidsuitrusting af om sneller te gaan! Nogmaals, echt niet de moeite waard, en het zal sowieso niet veel doen.

U kunt echter een deel van de belasting verminderen als u uw reizen plant. Ik heb gemerkt dat ik mijn recordhoogte op mijn Xiaomi M365 Pro niet kan halen als ik een rugzak van 8 kg bij me heb en volle boodschappentassen trek.

Ook dat heb ik gemerkt toen ik zwaarder was, presteerde mijn step over het algemeen slechter. Het bewoog langzamer, de batterij raakte sneller leeg en zelfs de ritten waren minder stabiel. Ter referentie: ik woog ongeveer 210 lbs / 95 kg, en toen ik afdaalde tot 181 lbs / 82 kg, leek het alsof mijn step weer tot leven was gewekt.

Ten slotte kunt u sommige onderdelen vervangen door lichtere. Het verwijderen van een aantal metalen onderdelen en het vervangen ervan door plastic onderdelen zal wat gewicht verliezen, hoewel dat niet iets is dat ik zou adviseren, omdat het ook de stabiliteit en de algehele robuustheid en structurele integriteit van de step kan verminderen.

5 . Maak de wielen schoon (zonder risico)

Deze ene keer had mijn step echt moeite om 17-18 km/u te halen, zelfs op een volle batterij, overdag, in de Sport-modus (de snelste one).

Ik vroeg me een beetje af en begon toen met het oplossen van problemen.

Na een paar minuten inspectie zag ik een verhard stuk kauwgom vermengd met vuil, bladeren, en kleine stukjes hout tussen het achterwiel en het spatbord.

Nadat ik het had verwijderd, kon mijn step zonder problemen weer zijn maximale snelheid bereiken!

Meestal merk je het wel als er iets vast komt te zitten in de wielen omdat het een ongewoon geluid zal maken.

Maar als je plotseling langzamer rijdt dan normaal, zorg er dan voor dat er niets tussen de wielen zit en dat ze zo schoon mogelijk zijn.

6. Voeg de tweede accu toe als uw step deze optie ondersteunt (risicovrij)

Sommige steps hebben de mogelijkheid om eenvoudig een tweede accu te installeren.

Daarvan zijn sommige zelfs bijna nutteloos om serieuze en krachtige gebruikers zonder de tweede batterij (ik kijk naar jou, Segway Ninebot Max G30).

De steps die een tweede batterij mogelijk maken, zijn degenen die er een grote snelheidsverhoging van krijgen. Hun motoren en controllers zijn gebouwd om een extra stroombron aan te kunnen, en als je er een toevoegt, zullen ze niet frituren.

Je zult nooit de maximale snelheid bereiken zonder de tweede batterij in deze modellen.

Houd er nu rekening mee dat we het hebben over het toevoegen van een tweede batterij wanneer de step die functie ondersteunt – het toevoegen van een extra batterij aan steps die dat niet ondersteunen, is meer betrokken, en wordt later in dit artikel besproken bericht.

7. Vernieuw je accu (zonder risico)

Als je je step al een tijdje hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de capaciteit van de accu in de loop van de tijd is afgenomen.

Dit is zelfs bij moderne accu’s onvermijdelijk – ze slijten bij elke oplaadcyclus. Schattingen variëren, maar uw batterij zal tussen de 20% en 50% verslijten na 1000 oplaadbeurten.

Sommige mensen zullen dat aantal in minder dan twee jaar bereiken. De gemiddelde step heeft een batterijduur van tussen de 2 en 3 jaar.

Zoals gezegd, hangt een groot deel van je snelheid af van je batterij. Als je je step al een paar jaar hebt en je merkt een aanzienlijke daling van de maximumsnelheid, dan is de kans groot dat je batterij begint te slijten.

Het vernieuwen is een stuk goedkoper dan een andere step kopen.

 

https://nr1elektrischestep.nl/