Digitalk
Image default
Tuin en buitenleven

Muurafdekkers vormen een bescherming voor je huis

Een huis en andere bouwwerken wil je mooi afwerken en dat geldt zeker ook voor de bovenzijde. Hiervoor zijn muurafdekkers zeer geschikt en deze bestel je eenvoudig online in diverse soorten en maten.

Waarvoor worden muurafdekkers gebruikt?

Muurafdekkers worden ook wel afdekplaten genoemd en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld tuinmuren, borstweringen of kopgevels mee afdekken en kunnen ze gebruikt worden om de bovenzijde van een trapgevel netjes af te werken.  

Muurafdekkers van beton of natuursteen

Als je een kijkje neemt op de website van Sierbeton Online vind je er tal van muurafdekkers waaruit je een keuze kunt maken. De muurafdekkers die zij leveren zijn vervaardigd van beton of natuursteen. Als je een bepaalde soort gevonden hebt die je wel aanstaat kun je deze aanklikken en meteen aangeven welke maat je wilt hebben. De prijs wordt voor je berekend zodat je meteen weet wat het gaat kosten. 

Drie mogelijke varianten

Muurafdekkers worden in drie varianten gemaakt. Dit zijn de vlakke, de eenzijdig aflopende en de tweezijdig aflopende muurafdekkers. Welke je kiest hangt van je eigen smaak af maar ook van het bouwwerk dat je ermee wilt afdekken. Muurafdekkers zijn voorzien van een zogenaamd waterhol. Dit zorgt ervoor dat er nooit water in het bouwwerk dat onder de muurafdekker schuilgaat kan lopen en je geen wateroverlast krijgt. 

Waarom kiezen voor beton?

Tegenwoordig wordt vaak voor beton gekozen omdat dit een duurzaam materiaal is dat ook nog eens lang meegaat. Beton is tegen tal van weersomstandigheden bestand zodat het een goede beschermende werking heeft en kan na gebruik vaak nog opnieuw gebruikt of gerecycled worden dus dat is ook nog eens een goede zaak voor het milieu. Naast de beschermende functie geven muurafdekkers je bouwwerk ook een nette uitstraling en ziet het er mooi afgewerkt uit.