Digitalk
Image default
Gezondheid

weetjes over fitness

Iedereen die naar de sportschool gaat komt er naartoe om aan zijn of haar lichaam te werken of dat nu is om af te vallen of om te zorgen voor meer spiermassa. Maar als je veel mensen in de sportschool of bijvoorbeeld in een sportvereniging vraagt of zij meer weten over hun eigen lichaam dan zijn er vaak maar enkele mensen die iets over het lichaam zelf weten. Hieronder in het artikel weetjes over fitness staan een aantal veel gestelde vragen en weetjes op een rij en bij enkele weetjes vind je ook extra achtergrond informatie erbij.

Verbrand je door alleen conditietraining vet?

Als je graag wilt afvallen is het ook belangrijk om daarnaast krachttraining te doen. Een gespierd lichaam verbrand ook in rust meer calorieën hierdoor is het gemakkelijker om op gewicht te blijven.
Klopt het dat sporten ook goed is voor de hersenen?
Ja, dat klopt. Met sporten verbeter je niet alleen je lichaam, maar het helpt je ook mentaal waardoor je beter kunt functioneren.
Sporten verhoogt niet alleen je energieniveau, maar verhoogt ook de hoeveelheid serotonine in je hersenen. Dit zorgt ervoor dat je beter en helderder kunt nadenken.

Maakt sporten je weerbaarder tegen ziektes?

Uit onderzoek is gebleken dat sporten je zeker weerbaarder maakt tegen ziektes. Ook kan het sporten zorgen voor het vertragen van het verouderingsproces en kun je zo ook jou immuunsysteem versterken.

Hoeveel minuten moet je dagelijks bewegen?

Dit is afhankelijk van je leeftijd als je tussen de 4 en 17 jaar bent, dan geldt het dat je dagelijks minimaal een uur matig tot intensief lichamelijk actief moet zijn. Je moet minstens twee keer per week bezig zijn met kracht-, lenigheids- en/of coördinatieoefeningen. Ben je volwassenen (18-54 jaar) dan heb je dagelijks minimaal een halfuur beweging nodig. Ben je 55 jaar of ouder, dan ligt de norm op minimaal een halfuur intensieve lichamelijke beweging per dag, minimaal 5 dagen per week.

http://wheyprotein.nl/