Digitalk
Image default
Electronica en Computers

Waarom kiezen voor Device as a Service?

Wil je je werknemers voorzien van de nieuwste hardware, zodat ze goed en snel kunnen werken, maar heb je niet het budget om alles aan te schaffen? Dan kan Device as a Service een goede uitkomst zijn. Hoe fijn is het dat je alleen betaald voor het gebruik van het product en niet voor het product zelf? In dit artikel staan de verschillende voordelen van Device as a Service op een rij.

Wat is Device as a Service?

Device as a Service houdt in dat je een hardware device gebruikt voor een vast bedrag per maand. De afkorting van Device as a Service is DaaS. Het kan hierbij gaan om, bijvoorbeeld: een computer, een laptop, een tablet of een mobiele telefoon. Hardware as a Service, ook wel afgekort als HaaS betekend precies hetzelfde als Device as a Service. Deze termen worden dan ook vaak door elkaar gebruikt. Ook PCaaS, wat staat voor PC as a Service is een ander woord voor exact dezelfde dienst. Ook deze term wordt soms tussen de andere termen door gebruikt. 

Wat zijn de voordelen?

Het eerste voordeel is dat je veel kosten bespaard, door te kiezen voor Device as a Service. Als je nieuwe hardware aan moet schaffen kan dit ontzettend veel kosten met zich mee brengen, je moet de apparatuur kopen, plaatsen en onderhouden. Bij Device as a Service betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de hardware. De plaatsing, onderhoudt, etc. zitten allemaal in deze prijs inbegrepen.

Doordat je een vast bedrag per maand betaald voor de hardware betaal je niet in een keer een groot bedrag als investering in de apparatuur. Hierdoor houd je geld vrij voor andere investeringen.

Een ander voordeel is dat je duidelijk zicht krijgt op de kosten. Je hoeft geen investering meer te doen in de apparaten, los te betalen voor de plaatsing en zicht te houden op de onderhoudskosten. Alles zit nu gebundeld in een vast bedrag per maand per apparaat. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht welke kosten er maandelijks gemaakt worden voor alle hardware binnen het bedrijf.

Vaak komt het voor dat medewerkers werken met hardware die eigenlijk al niet meer voldoet aan de eisen. Nieuwe hardware kopen is duur en bij het afvoeren van oude hardware verlies je een deel van de waarde. Met Device as a Service kun je gemakkelijk upgraden naar nieuwere hardware, wanneer de oude niet meer aan de eisen voldoet. Op deze manier zorg je ervoor dat je medewerkers altijd werken met apparatuur die voldoet aan de eisen, zodat ze hun werk goed en volledig uit kunnen voeren.

Wat ook een voordeel is van Device as a Service is dat je gemakkelijk op en af kunt schalen met het aantal hardware apparaten binnen het bedrijf. Mochten er nieuwe werknemers bij komen, kun je via Device as a Service gemakkelijk een extra apparaat aanschaffen. Ook kun je gemakkelijk een apparaat weer inleveren wanneer er een medewerker weg gaat. Op deze manier heb je altijd de juiste apparaten voor iedere werkplek en betaal je alleen voor de apparaten die je echt nodig hebt.

Als laatste is het fijn dat de IT-afdeling van je bedrijf zich niet langer bezig hoeft te houden met het installeren van nieuwe laptops, PC’s, etc. Ook hoeven De IT-werknemers zich niet meer bezig te houden met het dagelijkse beheer van de apparaten, zoals updates uitvoeren of programma’s installeren. IT-werknemers hoeven zich niet langer te ergeren aan deze klusjes. Ze kunnen zich daarentegen weer volledig focussen op hun belangrijkere werkzaamheden waar hun kennis echt goed benut wordt.

Device as a Service is dus een dienst die ervoor zorgt dat je geen zorgen met hebt over de aanschaf, plaatsing, onderhoud en afvoer van hardware apparaten. Je betaalt een vast bedrag per maand en betaald enkel voor het gebruik van het apparaat, niet voor het apparaat zelf. Hierdoor kun je een hoop kosten besparen en kun je je medewerkers gemakkelijk van de nieuwste apparatuur voorzien!

https://neg-itsolutions.nl/