Digitalk
Image default
Dienstverlening

De 3 belangrijkste voordelen van een cloud werkplek en een managed service provider

Een cloud werkplek is een digitale, online werkomgeving die werkt op elk apparaat. Hierdoor kan er door uw werknemers en uzelf op elke plek gewerkt worden. De cloud synchroniseert direct waardoor u na in de trein een uur gewerkt te hebben op uw laptop, bij aankomst op kantoor op de bedrijfs pc direct verder kan met waar u gebleven was.

 

Wat is een managed service provider?

Bedrijven als Cloudiction bieden naast het opzetten van cloud werkplekken ook de zogenaamde ‘managed service provider’ aan. Deze dienst komt erop neer dat ze niet alleen de installatie voorzien, maar ook het onderhoud en beheer van uw digitale infrastructuur.

 

Bescherming van uw gegevens

U kent het wel, die eeuwige angst dat de servers uitvallen en alles in de soep loopt. Door te werken met een managed service provider schakelt bij uitval er direct nieuwe hardware in om het probleem op te vangen. Hierdoor gebeurt het, zelfs bij stroomuitval, zelden tot nooit dat u nog last heeft van uitvallende servers en alle problemen die daarbij komen kijken.

 

Versleuteld in de cloud

Ook komt het met een cloud werkplek niet meer voor dat u te maken zult hebben met gegevenslekken door het per ongeluk vergeten van apparaten of opslagschijven waar vertrouwelijke informatie op staat geslagen. Alle gegevens staan nu veilig versleuteld in de cloud en niet meer op fysieke apparaten.

 

Kosten besparend

Doordat de managed service provider de tijdrovende klus van onderhoud en beheer van uw cloud werkplek overneemt, heeft uw eigen ICT personeel meer tijd om zich bezig te houden met andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van automatiseringsprocessen. Hierdoor bespaart u niet alleen op de kost van  (duur) ICT personeel, maar kan uw huidige ICT afdeling ook gaan zorgen voor kosten besparende oplossingen in de toekomst.

 

Geen aanschaf dure hardware: waar wacht u nog op

Daarnaast hoeft u bij de oplossing van een cloud werkplek in combinatie met een managed service provider niet meer zelf de dure hardware aan te schaffen, te installeren én te onderhouden.