Refurbished laptops: De logische keuze

Digitalk

Voordelig

De meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor een refurbished laptop is natuurlijk de prijs. Een nieuw toestel is al snel erg duur en dat terwijl een refurbished toestel u net hetzelfde kan bieden aan een lagere kost. Bij laptops is het niet zo dat u noodzakelijk een beter toestel krijgt naarmate u meer betaalt. Bijvoorbeeld: Iemand koopt een gloednieuwe laptop en haalt deze uit de verpakking. Na een eerste test merkt de gebruiker dat het scherm iets te klein is voor zijn doeleinden. Deze klant kan de laptop vervolgens terugbrengen naar de winkel, waar deze niet meer als nieuw product verkocht kan worden. De aankoopprijs moet dus dalen en dan is de keuze tussen een refurbished laptop of een nieuwe laptop snel gemaakt.

Uitvoerige testen

Een nieuwe laptop rolt van de band en wordt meteen verpakt. Het is dus mogelijk dat uw gekochte toestel een fabricagefout bevat. Heeft u er al bij stilgestaan dat een refurbished laptop een meer betrouwbare optie is? Een refurbished laptop wordt echter eerst aan uitvoerige testen onderworpen, voordat deze opnieuw verkocht mag worden. Eventueel defecte onderdelen worden vervangen en zo bent u er dus zeker van dat u een toestel in perfect werkende staat ontvangt.

Denk aan het milieu

Bij de aankoop van een refurbished laptop helpt u niet alleen uzelf, u helpt ook het milieu! Een laptop bouwen vraagt enorm veel energie. Ook de recyclage van een weggegooid toestel is een vervuilende procedure. Alle elementen van bijvoorbeeld een moederbord weer uit elkaar halen is een hele klus. Dus door zelf aan recyclage te doen en een refurbished laptop te kopen, doet u uw deel voor een groenere planeet!

Betere specificaties

Kiezen voor een refurbished laptop betekent dat u toegang heeft tot toestellen met hogere specificaties. Zodoende is het mogelijk om een laptop te verkrijgen met een grotere harde schijf of een betere videokaart. Een krachtigere machine zal sneller in uw budget passen. De prijs-kwaliteitverhouding zit bij deze toestellen dus helemaal goed! En heeft u toch nog meer geheugen nodig of een snellere harde schijf? Dan kunnen wij bij Alpha-Shop voor een kleine meerprijs meer geheugen plaatsen of uw HDD vervangen door een veel snellere SSD.

Zoals u dus kunt zien is een refurbished laptop de meest logische keuze. U geeft minder geld uit en krijgt er meer voor in de plaats. Bekijk gerust ons aanbod en oordeelt u vooral zelf.