Digitalk
Image default
Electronica en Computers

Nooit meer een inbraak

Een inbraak in je huis of bedrijfspand is één van de vervelendste dingen die er bestaan. Meestal heb je wel een inboedelverzekering of iets dergelijks, maar een inbraak boezemt toch wel behoorlijk wat angst in. Mentaal kan je er dus heel veel last van hebben. Daarom moet je kost wat kost willen voorkomen dat er ingebroken wordt in jouw huis of pand. Dat kan je in principe op twee manieren doen: zorgen dat je niets hebt dat het waard is om te stelen, of een hele goede beveiliging laten installeren. Op beide punten ga ik in dit artikel in.

 

Allereerst de waarde van jouw spullen. Wij mensen gebruiken onze bezittingen vaak om een status af te kopen. De dingen die wij hebben representeren ons. De meeste mensen willen een hogere status, daar kunnen ze voor zorgen door dure dingen te kopen. Bijvoorbeeld de nieuwste iPhone of een dure auto. Hoe rijker je ook bent en hoe hoger je status is, bezit maakt je zwak. Je bent weerloos met al die dure dingen. Misschien ben je wel veel gelukkiger als je al die statusproducten niet koopt. In ieder geval ben je dan niet meer zwak en is de kans op inbraak in jouw huis een stukjes kleiner.

 

Als je er toch voor kiest om dure spullen in huis te halen, dan kan je een inbraak alleen nog maar voorkomen met de installatie van een woonhuisbeveiligingssysteem. Er zijn verschillende manieren waarop je leehnavasor dat kan doen. Je kan een camera beveiliging laten installeren, zo kunnen de daders na de daad gemakkelijker worden opgespeurd. Als je hier geen geld voor over hebt, kan je ook een dummy camera plaatsen, dat werkt alsnog afschrikwekkend. Ook wil je een inbraakalarm hebben, zo word je gelijk gewaarschuwd bij een inbraak. Daarnaast helpen ook simpele dingen als anti inbraak strips en een goed systeem met sloten.

https://www.groenewegendelft.nl/