Digitalk
Image default
Electronica en Computers

5 Microsoft 365 Business Premium best practices

Een van de grote voordelen van Microsoft 365 Business Premium is dat je als organisatie gegarandeerd bent van een optimale online beveiliging. Iets wat geen overbodige luxe is in een digitale wereld. Microsoft 365 Business Premium is een cloud gebaseerde oplossing. Het voordeel van werken in de cloud is dat van welke plek jij of je collega’s ook werken je kan altijd bij je gegevens en systemen. 

Thuis- en flexwerken is de norm geworden. Ondanks dat dit voordelig is voor de medewerkers, brengt het voor de organisatie risico’s met zich mee. Een van de grootste zorgen is het veilig krijgen en houden van de gegevens in de cloud. Daarom lees je in deze blog de vijf best practices hoe je jouw data kunt beveiligen met Microsoft 365 Business Premium. 

  1. Microsoft Secure Score

Een Microsoft 365 Business Premium best practice is de mogelijkheid om niet één, maar twee soorten beveiliging rapportages uit te draaien. Dit wordt ook de Microsoft Secure Score en de Identity Secure Score genoemd. Hiermee kun je beoordelen of je beveiligingsbeleid overeenkomst met de aanbevolen best practices van Microsoft. Check met regelmaat de resultaten om de beveiliging blijvend te optimaliseren.

  1. Audit logboeken

Een andere Microsoft 365 Business Premium best practice is het inschakelen van de auditing functie. Op deze manier kun je een continue stroom van gebeurtenissen, bewerkingen en gebruikersacties in de gaten houden in bijvoorbeeld Exchange, SharePoint, Microsoft Teams, Azure AD, enz. 

  1. Multifactor Authenticatie 

Zeker wanneer je met data en gegevens werkt is het aan te raden om te werken met een multifactor authenticatie. Dit houdt in dat gebruikers twee of meer bewijsstukken overleggen bij een authenticatie. Vaak is het dat na het inloggen met een wachtwoord, je dit vervolgens via een app of link moet bevestigen dat jij het bent. Microsoft 365 Business Premium heeft een ingebouwde MFA ondersteuning. Maak hier vooral gebruik van.

  1. Cloud-app-beveiliging

Microsoft 365 Business Premium heeft nog een best practice. Namelijke de Cloud Security App. Met name voor de IT afdeling is het een must have om te gebruiken. Het helpt IT bij het beheren van talloze apps (waar Microsoft 365 gebruik van maakt), logboeken, apparaten en nog veel meer. Het belangrijkste is dat IT een duidelijker beeld heeft wat er breed (online) speelt. Zo kunnen ze gevoelige informatie in de cloud beschermen.

  1. Gast- en externe gebruikers

Als bedrijf is de kans groot dat je op een gegeven moment werkt met gast- en externe gebruikers die tijdelijk toegang willen tot de cloud gegevens. Microsoft 365 Business Premium maakt het mogelijk om externe gebruikers uit te nodigen om toegang te krijgen tot onder andere SharePoint, OneDrive en Teams. Let er wel op dat je het juiste beleid voor delen kiest.Het beste is om alleen mensen die vooraf zijn goedgekeurd door IT (bestaande gasten) toe te staan ​​deel te nemen aan de documenten in de cloud.

https://www.cumulusit.nl/microsoft-365/microsoft-365-business-premium/