Digitalk
Image default
Dienstverlening

Vacature groen

Lijkt het je leuk om in het groen te werken? Dat is zeer mooi, want in Nederland is gelukkig veel groen te vinden. Maar aan wat voor verschillende banen kun je denken als het gaat om groen. Het is namelijk een veelomvattend begrip. In dit artikel gaan we daar dieper op in, zodat je ongeveer weet wat er precies met groen wordt bedoeld.

 

Hovenier

Een zeer bekend ‘groen’ beroep is uiteraard het zijn van een hovenier. In Nederland is er altijd veel vraag naar hoveniers. Aan de ene kant omdat veel mensen in Nederland een tuin hebben. Aan de andere kant omdat veel mensen in Nederland weinig tijd hebben. Er moet namelijk flink worden gewerkt en veel mensen hebben dan niet de tijd, of zin, om in het weekend ook nog eens aan de slag te gaan. Daarom zijn er dus zeer veel hoveniers nodig die dit werk uit handen kunnen nemen. Je kunt bij een vacature Groen natuurlijk in loondienst gaan, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor jezelf te werken. Als je voor jezelf werkt, kun je een hoger uurloon vragen, maar daartegenover staat wel dat je eigen administratie en dergelijke moet uitvoeren.

 

Groenvoorziener: vacature groen

Dan bestaat er ook nog zoiets als een groenvoorziener. Dit is een persoon die bijvoorbeeld verschillende plekken in de gemeente gaan onderhouden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan gemeentelijke tuinen, grasvelden van speeltuinen en ga zo maar verder. Het is een leuk beroep, want je komt op zeer veel verschillende plekken. Bovendien wordt het werk ook zeer gewaardeerd, want men is blij dat je er komt. Iedereen in een buurt vindt het natuurlijk mooi als alles er een beetje netjes bij ligt.

Als het gaat om een vacature groen kun je dus nog veel meer kanten op. Op internet is gelukkig veel te vinden, dus kijk maar eens of er iets is wat bij je past.