Digitalk
Image default
Bedrijven

Website nodig? Maak hem zelf!

Waarom zou je het maken van de website voor je onderneming uitbesteden als je het ook zelf kan! In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het helemaal niet ingewikkeld om je eigen website te maken. Er zijn tegenwoordig talloze platforms waarmee iedereen, zonder enige ervaring of kennis, een professionele website kan maken. Hoe kies je nu het platform dat het beste aan jouw eisen voldoet? Hieronder staan de verschillen en overeenkomsten uitgelegd tussen de bekendste websitebuilders. De criteria zijn op basis van gebruiksvriendelijkheid, kosten en vindbaarheid.

 

WordPress

WordPress is éen van of misschien wel hét meest geavanceerde programma om websites mee te maken. Het nadeel eraan is dat het voor beginners soms redelijk ingewikkeld kan zijn. Er is bepaalde technische kennis verreist wat betreft de tools en plug-ins die nodig zijn voor een goedwerkende website. Desalniettemin is het de moeite waard om jezelf hierin te verdiepen aangezien een goede WordPress website al snel hoog ranked in google. Om het iets makkelijker te maken kan je kiezen tussen standaard WordPress templates. Er zijn betaalde WordPress templates én gratis WordPress templates die door iedereen gedownload kunnen worden. Voor beginners wordt het aangeraden te kiezen voor een betaalde template. Vaak zitten hier de benodigde plug-ins al bij, wat het leven nét iets makkelijker maakt.

 

Shopify

Voor de ondernemer die snel éen of meerdere webshops wilt hebben is Shopify ideaal. Het platform is razend populair onder dropshippers en wordt negen van de tien keer ook voor dit specifieke doeleind gebruikt. De reden dat Shopify zo populair is onder dropshippers is vanwege de ingebouwde functie welke droppshipping mogelijk maakt. Je kan namelijk heel gemakkelijk een Excel bestand van je inventaris uploaden waardoor alle bestellingen geautomatiseerd worden, mits de leverancier dit ondersteund.  Daarnaast is Shopify relatief gebruiksvriendelijk en is er geen kennis verreist wat betreft coderen of andere technische zaken.

 

Wix

Wix staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het drag & drop systeem waarmee zij werken is tot op de puntjes uitgewerkt en voor iedereen makkelijk te gebruiken. Net als bij WordPress, kun je bij Wix gebruik maken van standaard templates, welke zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Je kunt deze templates als inspiratie gebruiken en zelf met een blanco website beginnen, óf je kan ze simpelweg aanpassen en binnen een mum van tijd een mooie website bouwen.  Voor ondernemers met weinig tijd is Wix de beste keus.

https://www.templatetips.nl/10-gratis-wordpress-themes/