Digitalk
Image default
Bedrijven

Wat begrijpen we onder een animatiefilm?

Bijna iedereen die het woordje animatie hoort denkt meteen aan klassieke animatiefilms zoals Toy Story, Nemo, Mickey Mouse, etc. Tegenwoordig is animatie veel meer dan dat en is het met de tijd bij een groot aantal bedrijven ingeburgerd om ermee te communiceren.  Vroeger werden animatiefilmpjes enkel gebruiken voor films zoals Shrek, Dora, etc.. . Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt voor reclame, videoclips, websites, computerspelletjes en nog veel meer.

Waarom een animatiefilm maken?

Een animatiefilm is verhelderend hiermee wordt bedoeld dat animatie dé tool is om een complex gegeven op een eenvoudige manier te presenteren. Er zijn geen grenzen om een animatiefilmpje te maken. Je kan met animatie creëren wat je maar wilt, of het nu gaat over een schets, een idee of zelfs een concreet prototype. Een van dé redenen om een animatiefilmpje te maken is dat Google van video-content houdt. Door video content te publiceren op je webpagina kan ervoor zorgen dat jij hoger zal scoren in de Google-zoekopdrachten. Natuurlijk het zomaar toevoegen van een animatiefilmpje gaat je ranking niet verbeteren maar als je animatiefilmpje goede antwoorden kan bieden dan zullen de mensen hier juist meer tijd aan besteden en zo ook langer op je website blijven.

Ideaal voor social media

Video’s zijn erg makkelijk om ze overal te delen zoals op social mediakanalen als Facebook en Instagram. Veel mensen nemen niet de tijd meer om geschreven tekst te lezen daarom is een animatiefilmpje die je boodschap meegeeft effectiever.

Hoelang duurt een animatiefilmpje maken?

Om een animatiefilmpje te maken heb je geen camera nodig om het zoals op een traditionele manier te filmen. Bij het maken van een animatiefilmpje worden beelden getekend of geanimeerd. Bij een animatiefilmpje kun je deze ook makkelijk en snel aanpassen zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen. Wanneer je een animatiefilmpje wilt maken dan ben je ook niet zo afhankelijk van externe factoren zoals onder andere weersomstandigheden, toestemming moeten krijgen om op een bepaalde locatie te filmen, acteurs en figuranten zoeken, etc.. . Dit zorgt er ook voor dat je tijd en geld bespaart.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/