Digitalk
Image default
Bedrijven

Human Resource

Het is belangrijk om je personeel tevreden te houden. Dat was vroeger zo. Dat is nu zo. Maar de manier waarop dat wordt gedaan is heel erg veranderd. Vroeger nam de baas zijn personeel wel eens mee naar de kroeg voor een biertje of iets dergelijks. Tegenwoordig gaat het allemaal wat anders. Bedrijven zijn groter en de waarde van het personeel is groter geworden in de loop der jaren. Bedrijven zijn ook meer in gaan zien dat er zonder personeel simpelweg geen geld verdient kan worden.

Daarom is Human Resource in het leven geroepen. Ook wel HR afgekort. Vroeger werd het vaak nog personeelszaken genoemd, maar dat kan echt niet meer. Tegenwoordig moet er per se een aparte afdeling komen in een bedrijf dat over het personeel gaat, zodra een bedrijf 50 mensen of meer in dienst heeft.

En dit heeft een nieuwe markt teweeggebracht. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die zich bezig houden met de activiteiten die bij Human Resource Management komen kijken. Bijvoorbeeld bedrijven die zich bezig houden met de salarisverwerking van een bepaald bedrijf. En er zijn niet alleen veel bedrijven die zich bezighouden met het verwerken van het salaris. Er zijn ook veel  bureaus gespecialiseerd in alle processen die komen kijken bij de activiteiten van Human Resource. Zo’n consultant HR komt dan langs bij je bedrijf, of ze komen met een team, en gaan kijken hoe het allemaal gaat op de afdeling Human Resource. Hoe lopen de processen? Wat kost het? Kan het efficiënter? Zomaar wat vragen die zij zichzelf stellen als ze de processen doorlopen. Uiteindelijk zullen zij na een periode van tijd komen met een adviesrapport waar de resultaten in staan en de aanbevelingen. Vaak zijn deze erg nuttig en kan het de kosten verlagen of juist processen laten versnellen. Een echte aanrader dus wanneer je een wat groter bedrijf hebt.

https://www.cbbs.nl/