Het verschil tussen detacherings -en uitzendbureaus

Digitalk

Bij detacheringsbureaus gaat het om het binnenhalen, selecteren en flexibel inzetten van personeel in breedste zin van het woord. Veel mensen denken dat een detacheringsbureau precies hetzelfde is als een uitzendbureau. Echter is er een groot verschil, bij een detacheringsbureau staan de krachten onder contract bij het bureau. Bij een uitzendbureau hebben de krachten geen vast contract dus als de werkzaamheden aflopen bij de opdrachtgever heeft het uitzendbureau ook geen betalingsverplichtingen meer. Hierdoor is het zo dat een detacheringsbureau goede detachering software nodig heeft.

 

De werving -en selectieprocedure is ook een stuk strenger bij een detacheringsbureau. Dit is omdat een detacheringsbureau echt werknemers in dienst heeft die zij ook moeten blijven doorbetalen wanneer deze persoon geen opdracht heeft. Het is voor een detacheringsbureau daarom van belang dat zij goede werving en selectie software hebben om deze processen goed te kunnen ondersteunen. Als detacheerder wil je natuurlijk altijd dat je personeelsleden op opdracht zijn om te voorkomen dat je loon moet betalen zonder daar daadwerkelijk iets voor terug te krijgen. Bij een detacheringsbureau worden mensen ingeschreven en deze mensen worden dan beoordeeld op hun geschiktheid voor het marktsegment waar het detacheringsbureau zich op richt. Zo worden er meestal meerdere referenties nagegaan van de mensen die zich laten inschrijven. Het is voor een detacheringsbureau heel erg belangrijk dat de kandidaten betrouwbaar zijn en in staat zijn om goed werk te leveren.

 

Een ander groot verschil tussen uitzend- en detacheringsbureaus is het verschil in omgang met de veiligheid en gezondheid van personeel. Een uitzendbureau legt over het algemeen de meeste verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van het personeel bij de opdrachtgever. Een detacheringsbureau draagt zelf meer verantwoordelijkheid over de veilig- en gezondheid van het personeel.

 

De grote verschillen tussen detacherings -en uitzendbureaus zijn dus de verschillende soorten contracten die het personeel hebben, de werving -en selectieprocedure die bij de een veel strenger is dan de ander en het verschil in verantwoordelijkheid voor veiligheid en gezondheid.

 

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home