De beste manier om een lerenvoorwerpen te verven

Digitalk

Een stoel van leder verven, een goedkope manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven. Maar hoe pak je dit nou het beste aan? 

Het verven van leer begint met een goede voorbereiding, maak het leer eerst goed schoon. Zorg ervoor dat het geheel vet- en vuilvrij gemaakt is zodat het verven kan beginnen. Maak met draaiende bewegingen het oppervlak van leer schoon tot dat er geen vet en vlekken meer aanwezig zijn. Het is erg belangrijk het leer goed schoon te maken anders is er een kan dat de verf gaat afbladderen. 

Kijk of het nodig is en breng indien nodig een basis laag aan. Schud daarna eerst de leerverf goed door elkaar en giet de verf in een verfbakje. Je kunt het leer het beste in gedeeltes behandelen, verveel het oppervlak in verschillende stukken. Verf plekken die moeilijker bereikbaar zijn met een kleinere kwast of penseel. Breng de verf eerst in een richting aan en verf daarna haaks daarop om de verf goed te verdelen. Bij het aanbrengen van de volgende laag moet je snel te werk gaan, anders is er de kans dat je het eerder geverfde stuk beschadigd.  

Als u bijvoorbeeld leren schoenen verven gaat verven is het beter om indring verf leer te gebruiken. Dit is ook de meest duurzame manier van het verven van schoenen. Schoenen kunnen van licht naar donker worden geverfd maar niet van donker naar licht. Deze verf dringt echt in het leer en zal dus beter en langer blijven zitten omdat het in het leer trekt. Wel zit er een klein nadeel aan deze verf, het is alleen mogelijk de verf te gebruiken donkere kleuren. Na het gebruik van de indringverf moet er nog een speciale schoencrème gebruikt worden maar wat een nog mooier effect geeft is het gebruiken van een spuitbus. 

http://leerverfshop.nl