Digitalk
Image default
Beauty en verzorging

Het risico van plastische chirurgie

Steeds meer vrouwen, en tegenwoordig ook vaak mannen, kiezen ervoor om “aan zichzelf te laten sleutelen”. Het taboe rond plastische chirurgie is aan het verdwijnen en de ingrepen zijn populairder aan het worden en de stap ervoor zetten wordt steeds laagdrempeliger.

De beslissing om een plastische ingreep te laten doen komt vaak voort uit een gevoel van ontevredenheid over zichzelf of over een specifiek lichaamsdeel. Vrouwen hebben vaak de neiging zichzelf constant te vergelijken met andere vrouwen, jammer genoeg onthouden ze enkel wat ze minder mooi of slechter vinden aan zichzelf. Zo onstaat er een focus op onvolmaaktheden en dat kan tot grote onzekerheden of zelfs complexen leiden. Een lichaamsdeel waar vrouwen vaak onzekerheden over hebben, zijn de borsten. Vrouwen vinden hun borsten dan te klein of net te groot of vinden ze geen mooie vorm hebben. Daarmee komt het waarschijnlijk dat een borstvergroting in Nederland de meest populaire ingreep is. Maar dan begint het risico, want eenmaal iemand begonnen is met iets aan zichzelf te verbeteren, bestaat de kans dat die alweer aan de volgende onzekerheid aan het denken is. Want er is natuurlijk altijd wel iets waar je nog niet tevreden over bent en vaak komen er veel positieve reacties op het borstvergroting of liposuctie resultaat, wat motivaties zijn om nog verder te gaan. Daarbovenop is de stap naar plastische chirurgie veel laagdrempeliger geworden, vaak is enkel de prijs nog een obstakel. Maar sommige mensen vinden het geen probleem om een lening aan te gaan om er beter uit te zien.

Zo wordt er uiteindelijk een idee gecreëerd en ondersteund dat alles waar je ontevreden over bent gewoon aangepast kan worden en dat kan gevaarlijke gevolgen hebben. Sommige mensen gaan zo ver dat het resultaat een heel andere persoon is en er vaak onnatuurlijk uitziet. Ze herkennen zichzelf dan niet meer, wat vaak tot grote spijt leidt.

https://faceland.nl