Digitalk
Image default
Banen en opleidingen

Den Haag jobmarkt vacatures

Wanneer je op zoek bent naar een job, moet je je eventueel eens focussen op vacatures in Den-Haag. Wanneer je in of rondom Den Haag woont, is het makkelijker te focussen op het vinden van jobs in deze stad of de streek rondom. In Den Haag zijn er namelijk zeer veel job openings voor vacatures van fysieke arbeid tot mentale arbeid zoals meer bureaujobs. Dit komt omdat Den Haag zeer centraal gelegen is en hierdoor is het ook een soort epicentrum is geworden voor grote en kleine bedrijven. De jobmarkt groeit namelijk zeer snel waardoor er steeds meer vacature openings tevoorschijn komen van interessante bedrijven die op zoek zijn naar allerhande ervaringen.

Maar hoe kies ik de job die bij me past?

Dat er zoveel vacatures in Den-Haag zijn, is geweldig maar kan ook zeer overweldigend zijn. Het is namelijk bewezen dat wanneer mensen te veel keuzes voorgeschoteld krijgen, het net moeilijker is om een keuze te maken. Een grote speler bij veel mensen naast de sector van het bedrijf, is het salaris. Zeker wanneer je al wat ervaring achter de rug hebt, wil je hier natuurlijk voor gecompenseerd worden op de correcte manier. Ook wanneer je kennis hebt van bepaalde programma’s die anderen niet hebben en je dus een belangrijke schakel bent, is het maar juist hiervoor gecompenseerd te worden. Gelukkig posten bedrijven tegenwoordig het maandelijks of jaarlijkse brutoloon naast de vacature zodat het naast de omschrijving en sector makkelijker wordt met het salaris van de verschillende vacatures te vergelijken.

Enkele tips om makkelijk te solliciteren

Wanneer je je droomjob hebt gevonden met het salaris dat past bij je ervaring, is het tijd om te gaan solliciteren. Doordat er zoveel bedrijven en vooral veel mensen zijn met veel ervaring, is het tegenwoordig moeilijker geworden om te solliciteren. Bedrijven worden overspoeld met aanbiedingen van mensen die bij hen willen komen werken. Hierdoor hebben ze een nieuwe methode moeten aanwerven om makkelijker te shiften tussen deze mensen. Enkel een mooi CV sturen is niet meer genoeg. Je moet zeker een motivatie bedrijf erbij versturen waarbij je erin vermeldt hoe goed je niet zou passen bij de values van het bedrijf met al je ervaring en persoonlijkheid. Ook een kleine call-to-action aan het einde van de brief zoals “Ik hoop snel van je te horen” of “Ik ben zeker dat we goed bij elkaar passen” kunnen helpen bij het aangeworven worden. Wanneer je echter afgewezen wordt zonder enige uitleg, is het belangrijk om om deze uitleg te vragen. Het kan zijn dat ze kozen voor een persoon met meer ervaring of voor iemand die al een connectie had binnen het bedrijf. Om dit te weten te komen, is het altijd interessant om een email te sturen, of beter nog te bellen. Dit toont dat je de job graag wilt én openstaat voor feedback en dus ook improvement van jezelf.

Onderhandel ook zeker over je salaris

Vooral mannen hebben het karakter of de durf om snel te onderhandelen over het salaris omdat zij (soms) hun eigen kennis overschatten en met wat zelfvertrouwen de toekomstige baas of HR doen inzien dat hij meer waard is dan dat ze hem willen geven. Dit toont voor het bedrijf dat je weet waarvoor je staat en toont zo dus ook dat je openstaat voor discussies. Het tonen van een sterk karakter is dus zeer belangrijk binnen het solliciteren maar ook tijdens de loononderhandeling. Bereid jezelf goed voor maar durf zeker te onderhandelen. Het is namelijk altijd leuk om wat extra geld te ontvangen elke maand.