Digitalk
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is nu beter: een auto kopen of leasen?

Veel mensen denken niet eens na over deze vraag. Als je eenmaal je rijbewijs hebt, dan ren je vaak gelijk door naar de autodealer om daar een nieuwe auto aan te schaffen. Toegegeven, het is ergens wel het leukste om een auto te hebben waar je ook echt de eigenaar van bent. Maar waar je, zeker in het begin, waarschijnlijk minder oog voor hebt, is dat het leven van een auto-eigenaar ook zo zijn dieptepunten kent. 

De nadelen van een eigen auto

Dat begint natuurlijk als je jouw nieuwe auto vol wilt tanken en er achter komt dat de prijs van een volle tank overeen komt met een volle dag werken tegen een jeugdminimumloon. Maar goed, daar ontkom je natuurlijk niet aan. Die auto moet rijden. Waar je eventueel wel aan kunt ontkomen is dat je fijne vierdehands auto  na verloop van tijd wat rare geluiden begint te maken en naar de garage moet. Het is geen fijne verrassing om er achter te komen dat de rekening om je auto überhaupt op de weg te houden ongeveer net zo hoog is als de aanschafprijs van je auto.

Voor- en nadelen van leasen

Bij het leasen van een auto worden al deze problemen teruggebracht tot slechts één groot minpunt. De behoorlijk hoge maandprijs om een auto te leasen. Daar staan wel een aantal voordelen tegenover. Zo blijft de verhuurder uiteraard de eigenaar van de auto. Dus geen onverwachte reparatiekosten, geen gedoe met verzekeringen en je kunt aan de hand van je budget zelf je auto uitkiezen. Je kunt een Citroen Berlingo leasen, of juist een Ford K, of zelfs een dikke BMW. Zeker voor beginnende automobilisten is het prijskaartje van een nieuwe auto natuurlijk wel aan de hoge kant. Dit kan echter een stuk omlaag als je er voor kiest om een tweedehands auto te leasen. Nog altijd heel wat beter dan je eigen vierdehandse brik en ook nog eens een stuk veiliger.

 

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen