Digitalk
Image default
Auto’s en Motoren

Benzine- of diesel Volkswagen Caddy leasen

Wanneer je hebt besloten om een Caddy te leasen, is het verstandig om te overwegen of je gaat voor een benzine- of een dieselauto. Het is niet meer per definitie financieel aantrekkelijker om voor een diesel te gaan als je veel kilometers maakt. Dit word nog vaak gedacht, maar de tijden zijn veranderd. Dit komt omdat de prijsverschillen tussen een liter diesel en een liter benzine steeds kleiner worden en de fiscale bijtelling is veranderd. Op internet zijn er vele sites te vinden die je kunnen helpen bij het maken van een beslissing. We raden je aan om je hierin te verdiepen.

Aankoop- versus leasebedrag De cataloguswaarde van een diesel Caddy is hoger dan die met de benzine uitvoering. Diesel is natuurlijk nog steeds goedkoper dan benzine, maar wanneer je verder kijkt bij een Volkswagen Caddy leasen, dan zul je snel ontdekken dat in de meeste gevallen de maandelijkse kosten lager zijn bij het leasen van de benzinevariant. Op internet is er informatie te vinden over het zogenaamde omslagpunt. Via de verschillende sites kun je makkelijk uit laten rekenen of de benzine Caddy, of de diesel Caddy voor jou het meest voordelig is. Hierbij moet je het maandelijkse leasebedrag bekijken en daarnaast het aantal kilometers dat per maand verwacht te gaan rijden.

Omslagpunt berekenen Op internet zijn sites te vinden die je kunnen helpen om het omslagpunt te berekenen. Dit wil zeggen dat ze voor jou kijken welke brandstof voor jou het goedkoopst is. Dit doen ze aan de hand van het te verwachten aantal kilometers per jaar en de brandstofkosten, maar bij de berekening houden zij ook rekening met overige kosten als belasting, gewicht van de wagen en afschrijving. Op die manier krijg je inzicht in de maandelijkse onderhouds- en servicekosten naast de brandstofkosten en wordt het makkelijker om je keuze te maken.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen