Digitalk
Image default
Alarmsysteem

Je huis of bedrijfspand beveiligen?

Wil jij je huis of kantoorpand goed beveiligen, maar weet je niet waar je moet beginnen? We hebben een aantal praktische tips voor je om jouw huis of pand veiliger te maken!

 

Gebruik goede sloten

Het lijkt misschien vanzelf sprekend, maar goede sloten zijn essentieel voor een goed beveiligd huis. Denk daarbij niet alleen aan de sloten op de deur, maar ook aan de sloten op de ramen. Ramen zijn een gewilde entree voor inbrekers.

Neem een kluis

Misschien denk je dat niet heel veel losse waardevolle spullen in je huis hebt, maar als je er goed over nadenkt heb je er altijd meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort of dat erfstuk van je opa die je erg dierbaar is.

Neem beveiligingscamera’s

Het grootste voordeel van beveiligingscamera’s is niet dat je video’s van inbraken kan terugkijken (of van je buurjongetje dat heel komisch met zijn fiets tegen een lantaarnpaal fietst), maar het schrikt inbrekers af! Wanneer een potentiële inbreker een beveiligingscamera ziet zullen zij vrijwel altijd jouw huis overslaan!

Overweeg jij een beveiligingscamera of deurintercom te nemen? Kies dan altijd voor kwaliteit! Het gebeurt zo vaak dat er toch wordt ingebroken, maar de kwaliteit van de video zo slecht is dat de dader toch onherkenbaar is. Dan heb je er nog niks aan.

Beveilig je wifi netwerk

Ook een veilige internet omgeving is erg belangrijk! Een slimme hacker kan via jouw wifi-netwerk niet alleen YouTube filmpjes kijken via jouw browser, maar ook bij veel van jouw persoonsgegevens die je op je netwerk hebt staan!

Alleen een code op je wifi is niet genoeg! Zorg ervoor dat deze beschermt is door middel van encryptie. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om WPA (Wi-Fi Protected Access) of WPA2 in te schakelen. Gebruik daarnaast ook altijd een firewall en virusscanner.

https://www.deurintercom.com/