Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Wat is de definitie van “Black Friday

Wat is “Black Friday”? Wat is de definitie van “Black Friday”?

“Black Friday” is de eerste vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten.

“Black Friday” markeert officieel het begin van het kerstinkopenseizoen in de VS.

— wat is zwarte vrijdag – definitie van financiële term –Waarom wordt het “Black Friday” genoemd?

Vanwege de toename van het winkelverkeer voor de feestdagen, wordt aangenomen dat veel retailers op deze dag officieel winstgevend worden voor het jaar, of “in het zwart gaan”.

Veel retailers lopen tot op de dag van vandaag in het rood (wat betekent dat ze geld verliezen), en wanneer mensen hun portemonnee en portemonnee beginnen te trekken voor de feestdagen, beginnen de retailers winst te maken voor het jaar.

Om deze reden is “Black Friday” een enorm belangrijke dag van het jaar voor retailers in de Verenigde Staten. De kracht van “Black Friday” geeft meestal een zeer goede indicatie van hoe het hele kerstinkopenseizoen zal verlopen.

In een poging om zoveel mogelijk voetverkeer te krijgen, zullen retailers een aantal behoorlijk gekke deals ontketenen op “Black Friday”. Verwacht dit jaar meer van hetzelfde, zeker gezien de zwakke economie.

Elk jaar begint het koopseizoen voor de feestdagen officieel op de vrijdag na Thanksgiving, ook wel bekend als Black Friday. Het is de dag waarop shoppers massaal op pad gaan op zoek naar de laagste prijzen en de beste deals voor kerstcadeaus. Dus hoe werd deze gekke winkeldag Black Friday genoemd?

In 1975 gebruikten retailers ‘Black Friday’ in de branche om de dag te beschrijven, aangezien het de enige dag was waarvan ze wisten dat ze winst zouden maken. Voor veel retailers kan de verkoop in het vierde kwartaal (oktober, nov, dec) het verschil maken tussen wat als een slecht jaar en een winstgevend jaar wordt beschouwd. Om deze reden hoor je de media misschien ook verwijzen naar Black Friday als de dag waarop retailers de mogelijkheid hebben om hun jaar in het zwart af te sluiten (een boekhoudkundige term die betekent dat ze winst maken).

Aan het eind van de jaren negentig begon online winkelen toe te voegen aan de betekenis van Black Friday, omdat deals online werden aangeboden naast dat ze beschikbaar waren in de fysieke winkels. De zichtbaarheid van de aanwezigheid van de retailer op het web in combinatie met belachelijk lage prijzen en pre-dawn deals bevestigden het fenomeen dat bekend staat als Black Friday in de harten en geesten van shoppers die nu hun wekker extra vroeg zetten om te profiteren van een aantal fantastische besparingen op beide locaties.