Digitalk
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten over de tennisbal

De gele ballen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het tennisspel. Net als de kleding en het racket is hij door de jaren heen veranderd.

Inhoud

De tennisballen van nu zijn bijvoorbeeld gevuld met gas of gewone lucht, terwijl deze vroeger werden opgevuld met haar of wol. Vroeger werd tennis met de hand gespeeld en was de bal van leer of kurk gemaakt. Je zou kunnen zeggen dat kaatsen de voorloper was van tennis. Het doel van het populaire ballenspel is wel altijd geweest om de bal over een net, zoals dat van tennisdoek.nl, in het vak van je tegenstander te slaan. Er was zoveel belangstelling voor tennis dat er in de middeleeuwen al ballenhuizen werden gebouwd met houten vloeren. Hierdoor kon de bal beter stuiteren dan op gewone grond.

De rubberen bal zoals we die nu kennen, werd voor het eerst in de negentiende eeuw gebruikt, ontwikkeld door Charles Goodyear. De zogenaamde vulkanisatie die hij destijds toepaste om het rubber elastisch te maken, wordt tegenwoordig ook nog gebruikt bij de productie van tennisballen. Door de elasticiteit stuiteren de ballen beter en kunnen ze heen en weer worden geslagen over het tennisdoek van tennisdoek.nl

Soorten ballen

Hierdoor ontstonden meerdere types van de tennisbal. Zo kun je tegenwoordig kiezen tussen ‘drukballen’ en ‘drukloze’ ballen. Ballen die gevuld zijn met gas stuiteren beter over een net van tennisdoek.nl. Waarschijnlijk dat je ook een drukbal bal gebruikt als je zelf een potje tennis speelt. Een drukloze bal voelt iets zwaarder aan, maar gaat wel langer mee.

Aan de kleur van de bal kun je ook vaak afleiden om wat voor soort bal het gaat. Voor de tennisfanaticus is het waarschijnlijk geen geheim dat geel-groene ballen iets zachter zijn en vaak door jeugdspelers worden gebruikt. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld ballen die iets minder stuiteren. Hierdoor kunnen jongere spelers langer reageren op de bal en hem over het doek van tennisdoek.nl slaan. Oranje ballen zijn iets harder en gebruiken tennissers vaak als ze trainen met een machine die de ballen afschiet.

Weer belangrijke factor voor tennisdoek.nl en tennisballen

Ook het weer is een belangrijke factor voor het gebruik van een tennisbal. Zo is het niet aan te raden om te spelen als het regent. Tegenwoordig worden veel ballen gemaakt van vilt, een stof die zacht wordt bij nat weer. Hierdoor is de bal extra gevoelig voor slijtage.

https://www.tennisdoek.nl/

Gerelateerde artikelen

Site laten maken

Stappenplan verwarming bijvullen

Gereedschap