Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Hoe leer jij kinderen omgaan met geld?

Hoe je het ook bekijkt, geld is in de wereld het ruilmiddel waar het om draait. Wil je dat jouw kinderen een leven hebben waarin het geld de goede kant op rolt en zij kunnen doen waar ze blij van worden? Dan zal in een bepaalde mate geld daar ook een rol in spelen. Daarom is het dus belangrijk dat je je kinderen leert omgaan met geld.

Positieve relatie met geld

Het is belangrijk dat kinderen een positieve relatie met geld ontwikkelen. Met geld kun je nare dingen doen, maar je kunt er ook veel mooie dingen mee doen. Je kunt het vertalen. Met een x bedrag kun je iets leuks kopen, iemand helpen etc. Door het praktisch te maken krijgt het een vorm voor kinderen.

Leren sparen

Leren omgaan met geld, betekent ook leren sparen. Maak er een standaard van dat een kind een x percentage op de bank zet van wat er binnenkomt via zakgeld of een bijbaantje. Op deze manier leert het kind dat het goed is wat achter te houden. Dat kan later enorm van pas komen. Als je dit niet leert dan, is de kans groot dat het geld later ook altijd helemaal op raakt, zonder dat je een buffer hebt.

Ontdek de waarde van geld

Baantjes zijn niet slecht. Met bijbaantjes en klusjes voor geld kan een kind de waarde van geld ontdekken. Je moet er iets voor doen. Dat zorgt er ook voor dat een kind het geld als waardevoller gaat beschouwen en de waarde van cadeautjes ook beter ziet.

Kennis over geld: ethereum koers.

Kennis is macht en de wereld veranderd snel, heel erg snel. Verdiep je ook in cryptomunten en bijvoorbeeld de ethereum koers. De ethereum koers is de koers van de Ethereum. Dit is qua marktkapitaal de op 1 na grootste munt. Het punt is dat als je zelf niet weet wat een Ethereum koers is, dat jij zelf ook niet zo op de hoogte bent de ontwikkelingen op het gebied van geld. Wil je jouw kinderen een goede start geven? Verdiep je dan hierin.

https://www.cryptobenelux.com/ethereum-koers/