Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Een Webinar organiseren

Bent u van plan binnenkort voor een grote groep mensen te presenteren maar is het lastig om een ieder samen te krijgen? Organiseer dan een Webinar, lees in dit artikel een aantal waardevolle tips die jou Webinar tot een succes maken.

Wat is een Webinar?

Het is een workshop, college, lezing, presentatie of kennisoverdracht dit plaats vindt via het internet.

Een Webinar organiseren:

Wilt u dus een presentatie houden voor een grotere groep mensen, denk daarbij aan 50 tot 150 man. Dan kan het best lastig zijn een datum in te plannen die voor iedereen goed uitkomt. Daarnaast is het huren van een locatie, het regelen van eten en eventueel vervoer ook zeker niet goedkoop. Daardoor is een Webinar een perfecte uitkomst. Zo hoeft niet iedereen fysiek aanwezig zijn, bespaar je kosten en eventuele andere onverhoopte problemen.

Voordelen

  1. Doordat een Webinar niet plaatsgebonden is zullen er veel meer mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een presentatie te houden

  2. Een Webinar is interactief, tijdens het geven van een presentatie kunnen mensen via de live chat vragen stellen of opmerkingen maken waarop u gelijk antwoord kunt geven.

  3. Er kunnen ook poll vragen gesteld worden en na het Webinar kunt u een evaluatie verzenden naar de deelnemers. Hierdoor mist u dus helemaal niks.  

  4. Vooraf (of tijdens) aan een Webinar kunt u informatie verzamelen over de desbetreffende deelnemers, de verzamelde data kunt u onder andere gebruiken om deelnemers tijdens of na het Webinar te benaderen. Dit is een groot voordeel als u iets onder de man moet brengen om het te verkopen.

Bent u benieuwd naar meer tips, tricks en voordelen? Neem dan eens een kijkje op YourWebinar.