Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Dé reclame trends van 2023 op een rij

Momenteel zijn er veel trends in de wereld van marketing. Waar men het vroeger moest hebben van mond-tot-mond reclame, is het internet nu een interessante factor geworden. Het internet is een van de belangrijkste factoren binnen marketing. Marketingbureaus spelen hier handig op in, zoals reclamebureau in groningen. Zij weten exact wat de trends zijn, en hoe een doelgroep hierop reageert. 

Hieronder zet ik de interessantste topics op een rijtje. Hieronder lees je de Reclame trends van 2023 op social media. 

Social media platforms

Een goed platform om het aankomend jaar reclame op te maken, is TikTok. Waar dit vroeger het ondergeschoven kindje was, is dit nu verandert. Bijna elke jongere maakt gebruik van platforms zoals TikTok, daardoor heeft dit een gigantisch bereik. Het gebruik van korte video’s is erg populair, aangezien dit een korte concentratiespanne vraagt. Ze zijn makkelijk te maken en goedkoper. 

Een ander nieuw platform is BeReal. Bereal is een platform waarop je foto’s zonder filter deelt. Aangezien dit een van de snelst groeiende platforms is, is dit een goed platform om in overweging te nemen.

Het allerbelangrijkste blijft toch wel om te bekijken wie jouw doelgroep is en wat relevant voor hen is. 

Focus

Een belangrijk speerpunt in het maken van reclame van 2023 is om de focus te verleggen van persona’s. Dit wordt langzamerhand verleden tijd en verandert in de focus op communities. Waar vroeger de influencers werden gebruikt om producten te promoten, zijn het nu de kleinere influencers met minder dan 10000 volgers. Deze influencers communiceren actiever met klanten in tegenstelling tot de grote influencers. Daarnaast bieden zij unieke content aan en gaan minder mee in de stroom. Dit spreekt de community erg aan. De Reclame trends van 2023 zijn erg vernieuwend en spannend. Een bureau zoals een reclamebureau in groning kan je hierbij helpen. Zo kun je toch je doelgroep targeten.