Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Welke dekking heeft u nodig voor uw bedrijfsautoverzekering?

U kiest natuurlijk altijd voor de dekking die het beste bij u past. Er zijn vaak drie soorten bedrijfsautoverzekeringen:

  • WA
  • WA plus of WA beperkt casco
  • WA casco of Allrisk

Welke u neemt is afhankelijk van het gebruik van uw zakelijke auto. De goedkoopste is natuurlijk de WA. Deze dekt alleen schade aan anderen. Wilt u ook ruitschade, diefstal, brand, storm en natuurschade dekken? Dan is de tweede een optie. Wilt u de auto ook verzekeren tegen aanrijding en vandalisme? Dan is de allrisk verzekering uw optie.

Wat is een bedrijfsauto?

Dat is redelijk simpel. Als u een auto zakelijk gebruikt en deze voorkomt u in de boekhouding van uw onderneming, dan is het een bedrijfsauto. Of deze auto nu op uw naam staat of die van uw bedrijf, dat maakt niet uit. De auto moet dan verzekerd zijn met een bedrijfsautoverzekering. U hoeft het dus niet af te sluiten als u de auto alleen maar gebruikt om van huis naar uw werk te rijden. Dan heeft u genoeg aan een privéautoverzekering. Rijdt u met de auto naar klanten of opdrachten? Dan weer wel.

Waarom is een bedrijfsautoverzekering duurder dan mijn privéautoverzekering?

Vaak is een bedrijfsautoverzekering duurder dan een autoverzekering voor particulieren. Eigenlijk is dat ook wel logisch. Met een bedrijfsauto worden vaak meer kilometers afgelegd en doorgaans zijn er meerdere bestuurders. En dus lopen bedrijfsauto’s meer risico op schade. De premie valt dus hoger uit.

Aanvullende zakelijke verzekeringen

Zoals ook bij de autoverzekering voor particulieren, zijn er aanvullende verzekeringen voor de zakelijke autoverzekering. De belangrijkste is de schadeverzekering inzittenden. Heeft u deze? Dan wordt alle gevolgschade van een ongeval gedekt. Dan is er nog de inkomensschade en een eigen vervoer verzekering.

Waar kan ik gemakkelijk een bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Dat kan bij Poliscounter. Zij hebben nog wat extra voordelen ten opzichte van andere partijen. Ze bieden een mogelijke no-claim korting tot 80%, een kortingsarrangement en een voorlopige dekking binnen 5 minuten na aanvraag.