Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Professionele vlogs maken? Volg de cursus vloggen voor je bedrijf

Het lijkt de trend van 2019 te zijn voor bedrijven: zakelijk vloggen. Steeds meer bedrijven willen zich ‘letterlijk’ laten zien. Maar dan op een wat meer authentieke manier. En met alle huidige middelen zoals een smartphone en sociale media, is het natuurlijk vrij eenvoudig om dit met vlogs te doen. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dit op een professionele manier. En wat ga je vertellen waar jouw doelgroep op zit te wachten. Met een cursus vloggen voor bedrijven leer je in 1 dag de kneepjes van het vak.

Ga vloggen voor je bedrijf

Wil je als bedrijf niet achterblijven? Volg de cursus vloggen voor bedrijven. Tijdens deze eendaagse cursus van VlogStudio leer je niet alleen hoe je een professionele vlog opneemt en nabewerkt, je leert ook hoe je geschikte formats en thema’s kiest waarmee je de doelgroep raakt, bindt en overtuigt.

Vloggen in plaats van bloggen

Content is ‘key’ wordt er vaak gezegd. De meeste bedrijven kiezen voor blogs. Daarin beschrijven ze gebeurtenissen of geven een mening over een bepaald onderwerp. De reden dat zij dit doen is om de lezer van het blog te helpen bij relevante vraagstukken. Door dit regelmatig te doen ontstaat er de motivatie om de website eens in de zoveel tijd te bezoeken. Met deze blogs toon je aan dat je expert bent op jouw vakgebied waardoor jouw merk een plekje weet te bemachtigen in het hoofd van de potentiële klant.

Een professionele uitstraling

Toch blijft tekst wat oppervlakkig en hebben lezers niet een beeldende indruk van jouw bedrijf. Sterker nog, tekst zonder een beeld van de afzender wordt snel weer vergeten. Overweeg daarom om een soortgelijk bericht te vertellen met een vlog. Vlogs worden beter herinnerd. Zeker als de kijker empathie heeft voor de manier waarop je het doet. Kom je professioneel en vertrouwd over? Bovendien kun je de vlog voorzien van een bedrijfslogo. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat hetzelfde verhaal beter beklijft bij de doelgroep.

Cursus vloggen zakelijk

Nu je de voordelen van zakelijk vloggen begrijpt, is de volgende stap: het daadwerkelijk doen! Nu is niet iedereen in de wieg gelegd als presentator of entertainer, maar met wat hulp en handvatten kan je toch aardig in de buurt komen. Daarom maken we bedrijven vertrouwd met het opnemen van vlogs en het vertellen van een interessante en overtuigende boodschap. Tijdens de cursus zakelijk vloggen van VlogStudio komt zowel de theorie als praktijk aan bod.

Je leert theorie en praktijk

Een cursus zakelijk vloggen bij VlogStudio duurt  doorgaans 1 dag. Deze dag bestaat uit theorie in de ochtend en praktijk in de middag. In de ochtend wordt ingegaan op de boodschap en filmtechnieken. Dus, wat ga je vertellen aan de kijker. In welk format. Doe je dat bijvoorbeeld in een interview of leg je gebeurtenissen vast als presentator. Voor elke situatie geldt een ander format. Daarbij letten we natuurlijk ook op de onderwerpen en de thema’s die voor jouw organisatie interessant en relevant zijn.

In de middag gaan de deelnemers daadwerkelijk vloggen met de kennis die ze hebben opgedaan in de ochtend. Vervolgens worden de vlogs gemonteerd: snijshots, muziekfragmenten, het plaatsen van een logo. Het komt allemaal aan bod. Aan het einde van de dag toont elke deelnemer zijn of haar vlog aan de rest van de groep. Uit de praktijk blijkt dat de vlogs meestal voldoende goed zijn om al te publiceren.

Is jouw organisatie ook toe aan zakelijk vloggen?

Voor mogelijkheden en prijzen van de cursus zakelijk vloggen kijk je op de website van VlogStudio.

https://www.vlogstudio.nl/cursus-vloggen/