Pak voorwerpen in met krimpfolie

Digitalk

Met krimpfolie is het mogelijk om voorwerpen droog, uit de wind en beschermd te vervoeren of tijdelijk te stallen in een loods. Denk bijvoorbeeld aan pallets met opgestapelde producten die vervoerd moeten worden naar een (ver)koper. Daarbij is het met deze folie mogelijk om bouwsteigers volledig af te dekken, zodat bouwwerkzaamheden minder snel of helemaal geen vertraging oplopen bij neerslag of een harde wind.

 

Een van de voordelen aan krimpfolie is het feit dat dit materiaal UV bestendig en te recyclen is. Daarbij is het heel eenvoudig om het materiaal online te bestellen, waarbij dit over het algemeen binnen een paar werkdagen wordt afgeleverd. Zo kan de folie direct gebruikt worden voor het inpakken van voorwerpen of het afdichten van steigers!

 

Twee verschillende soorten krimpfolie

 

Krimpfolie wordt in twee verschillende varianten aangeboden, namelijk: een gewone folie en een brandvertragende folie. De gewone folie is een standaardfolie en wordt logischerwijs het meest gebruikt bij voorwerpen of steigers waarbij de kans op brand minimaal is. Denk bijvoorbeeld aan schildersteigers, die worden afgedicht met deze folie om schilders uit de wind te houden. Deze folie is wit van kleur en wordt in een dikte aangeboden, namelijk 300 micron. Mocht deze dikte niet aansluiten bij de in te pakken voorwerpen, dan kun je kiezen voor een andere dikte brandvertragende folie.

 

De brandvertragende folie is populair binnen industrieën of op plaatsen waar het brandgevaar erg hoog is. Deze folie is wit van kleur en wordt in verschillende diktes (vanaf 200 micron, met 50 micron oplopend tot 400 micron) aangeboden. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welke dikte het meest geschikt is voor de in te pakken materialen. Het brandvertragende folie met een dikte van 400 micron wordt veel gebruikt bij straalwerkzaamheden.

 

Een steiger afdekken met krimpfolie

 

Een van de grote nadelen aan het uitvoeren van werkzaamheden in Nederland of België is de kans op regen of harde wind. Vaak worden bouwwerkzaamheden hierdoor vertraagd, waardoor een project veel later wordt opgeleverd dan in eerste instantie werd gehoopt. Zeker bij grote bouwprojecten van gemeentes of overheden, of bijvoorbeeld bij de bouw van een particuliere woning is dit erg vervelend. Met deze folie is het mogelijk om dit tegen te gaan door de bouwsteigers aan de buitenkant volledig af te dichten met het folie. Het folie houdt niet alleen de neerslag tegen, maar voorkomt ook dat de wind de uitvoering van bouwwerkzaamheden verhindert.

https://mpack.nl/producten/krimpfolie/