Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een glasvezelverbinding aangelegd door een glasvezelmonteur: wat voor verbinding is dit eigenlijk?

Dataverbindingen komen tot stand middels glasvezel, kabel of DSL. De snelste dataverbinding wordt met de eerstgenoemde gerealiseerd. Het systeem werkt op basis van haarfijne glasvezels, via welke data met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gebeurt met behulp van een knipperende laser. De hoge snelheid zorgt ervoor dat de glasvezelverbinding, die u door een vakkundige glasvezelmonteur laat aanleggen, dé oplossing voor de toekomst is. Met de keuze voor dit type verbinding wordt er dus een gunstige keuze voor de lange termijn gemaakt.

De voordelen van een glasvezelverbinding

De glasvezelverbinding kent naast zijn snelheid nog enkele andere voordelen. Behalve dat lichtsignalen veel vlotter worden doorgegeven dan stroomsignalen, betreft een glasvezelnetwerk in de meeste gevallen ook een open netwerk. Dit houdt in dat meerdere aanbieders van dit netwerk gebruik kunnen maken. Van de aanwezigheid van deze concurrentie profiteert de eindgebruiker vanzelfsprekend. Houdt u er echter rekening mee, dat het momenteel nog niet op elke plek in Nederland mogelijk is om gebruik te maken van dataverbindingen op basis van glasvezel.

Een totaalinstallateur waar enkel specialisten in dienst zijn

Kiest u voor het betrouwbaarste netwerk om data te versturen, dan kiest u er uiteraard ook voor om deze door een betrouwbare en professionele glasvezelmonteur te laten aanleggen. In Intelectric Network Solutions heeft u deze gevonden. Het bedrijf is een totaalinstallateur van zwakstroominstallaties en is onder andere in te schakelen voor de totaalinrichting van een datacenter en/of computerruimte. Het bedrijf is opgedeeld in drie werkmaatschappijen. Elke maatschappij focust zich op zijn eigen deelgebied, waardoor er feitelijk enkel specialisten in dienst zijn.

Monteurs met kennis van de modernste glasvezeltechnieken

De glasvezelmonteur van Intelectric Network Solutions is u van dienst met de aanleg en montage van glasvezelkabels. Enkel vakkundige glasvezelmonteurs kunnen hiervoor worden ingezet. Met het inschakelen van Intelectric Network Solutions hoeft u zich daarover geen zorgen te maken; de monteurs beschikken allen over een vakdiploma en genieten regelmatig bijscholing.

https://www.intelectric.nl/