Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Wonen in Roermond

Roermond is een oude stad in Midden-Limburg. Met een inwoneraantal van rond de 60.000 is het tevens een levendige stad. Reden voor veel mensen om naar Roermond te verhuizen. Want naast dat er genoeg te doen is in Roermond, kun je er ook goed genieten van je rust en de natuur. Ook heeft Roermond veel geschiedenis, waarbij de eerste stadsrechten verkregen werden in het jaar 1232. Daarvoor was er al veel geschiedenis in de Romeinse tijden.

Roermond heeft ook een oud stationsgebouw dat uitmondt op een gezellig plein met terrassen. Leuk om gezellig te gaan zitten of voor als de trein vertraging heeft. In de omgeving van Roermond vind je de Maasplassen en het Maas-Swalm-Nette gebied. Aan de oostkant van de stad bevinden zich grote stukken bossen die naar de grens met Duitsland leiden. Genoeg mogelijkheden dus voor de natuur, wandel- en fietsliefhebber.

Een woning zoeken in Roermond

Vanwege bovenstaande aspecten is Roermond zeer populair onder huizenzoekers. Vandaar ook dat het soms lastig kan zijn om snel en goed een geschikt huis te vinden. De huizenprijzen blijven daarnaast ook nog eens stijgen, ondanks dat er veel meer vraag is dan aanbod. Dan is er nog de keuze tussen huurwoningen en koopwoningen. Huurwoningen worden meestal bezichtigd en verhuurd aan jongere personen, zoals studenten en jongeren die net met hun baan beginnen. Een koopwoning in Roermond is meestal besteedt aan volwassenen vanaf 30 jaar, meestal met een partner. Zij hebben al een paar jaar kunnen sparen en samen krijgen ze een hogere hypotheek. Voor de juiste koopwoning in Roermond kun je dan ook het beste de hulp inschakelen van een makelaar.

https://vancromvoirt.nl/koopwoning-roermond/