Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Populaire raamdecoratie voor iedere ruimte

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie met elk weer verschillende functies, kenmerken en varianten. Op www.ilumio.nl vind je alle informatie over raamdecoratie. In deze blog gaat het over lamellen en gordijnen. 

 

Lamellen voor een levende sfeer

Lamellen hebben een gezellige, levende en uitgesproken uitstraling, ze geven een chic en luxe beeld. Ze worden ook wel verticale jaloezieën genoemd, lamellen zijn eenvoudig te bedienen en nemen veelzijdigheid en een tijdloze uitstraling met zich mee die niet snel zal vervelen. Verticale lamellen bieden sfeer, een ruimtelijke en strakke stijl, ze zijn beschikbaar in twee verschillende varianten, namelijk van kunststof en van polyester. 

 

Lamellen zijn ideaal voor grote ramen, zijn zonwerend, een mooie decoratie van een ruimte en zijn 180 graden te draaien. Deze eigenschappen maken raamdecoratie compleet, je kunt zelf bepalen hoeveel licht erbinnen komt en hoeveel inkijk er is. 

 

Alles wat je moet weten over gordijnen

Gordijnen zijn een van de meest bekendste en populairste soorten raamdecoratie. Dit is natuurlijk niet zomaar, gordijnen hebben eindeloze voordelen en zijn beschikbaar in drie transparanties. Hierdoor is er altijd voor iedere ruimte wel een passend gordijn die mooi aansluit, de wensen en eisen vervuld. Gordijnen zijn ook goed te combineren met andere soorten raamdecoratie, je ziet deze regelmatig met rolgordijnen of jaloezieën samen. Zo kun je genieten van nog meer voordelen en functies. 

 

Gordijnen worden aangeboden in drie verschillende varianten. Namelijk een verduisterende stof, lichtdoorlatende stof en een transparante stof. Deze hebben ieder weer eigen functies en voordelen. Verduisterende gordijnen komen vaak voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Niet verduisteren deze gordijnen alleen, ook hebben ze een isolerende functie. Tussen het raam en de dikke stof van het gordijn creëer je een stilstaande laag lucht die weer een isolerende werking krijgt en de warmte tegen kan houden. 

 

Inbetween gordijnen bestaan uit de lichtdoorlatende/semi-transparante stof. Deze gordijnen laten wel genoeg licht door, maar je kunt hier niet doorheen kijken. Dat is ook hetgeen wat deze gordijnen zo populair maakt. Inbetween gordijnen zijn perfect voor je privacy. Ze hebben een licht en luchtige uitstraling die veel toegevoegde waarde brengt aan een interieurstijl. 

 

De laatste transparantie van gordijnen noemt men vitrage gordijnen, je kijkt eenvoudig door deze stof heen waardoor je wat minder privacy hebt. Glasgordijnen, hoe deze vitrage gordijnen ok wel genoemd worden, zorgen ervoor dat een ruimte veel gorter oogt. Juist omdat je door deze stof heen kijkt en er nog meer licht binnen komt kan een ruimte groter lijken. Bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten komen deze gordijnen vooral voor. Vitrage gordijnen zijn sfeervolle ramdecoratie maar hebben tegelijkertijd een chique en luxe uitstraling waardoor je interieur helemaal compleet is.