Digitalk
Image default
Dienstverlening

Waarom u altijd meerdere sloten moet gebruiken

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om meerdere dezelfde cilinders te laten maken die in een slot kunnen worden gebruikt. Wij noemen dit gelijksluitende cilinders. Dit wordt voornamelijk gedaan zodat men met één sleutel meerdere sloten kan openen. U gebruikt dan bijvoorbeeld dezelfde sleutel voor het openen van uw voordeur, schuur en brievenbus. Door gebruik te maken van gelijksluitende cilinders heeft u nooit meer een zware sleutelbos bij u en kunt u met één sleutel overal toegang tot krijgen.

Doordat u nog maar één sleutel bij u hoeft te dragen, neemt de kans dat u uw sleutel verliest af en hoeft u daarnaast nooit meer tussen uw sleutelbos naar de juiste sleutel te zoeken. De ervaren monteurs van de Slotenlijn begrijpt dat dit erg aantrekkelijk klinkt maar ziet ook een aantal nadelen.

Het grootste nadeel van het laten plaatsen van gelijksluitende cilinders is dat deze allemaal tegelijk moeten worden geplaatst en na verloop van jaren ook weer op hetzelfde moment moeten worden vervangen. Hierdoor lopen de kosten voor het plaatsen of vervangen van alle cilinders in- en rondom de woning al snel op. Helaas kiest men er daarom vaak voor om voor kwalitatief minder goede cilinders te kiezen om zo op de kosten te besparen. Vergeten wordt daarbij echter dat deze kwaliteit minder goede cilinders ook minder goed beveiligd zijn. De kans op woninginbraak neemt daarbij al snel toe. Uiteraard is dit niet wenselijk. Wij adviseren u daarom om altijd voor kwalitatief goed hang- en sluitwerk te kiezen en altijd gebruik te maken van verschillende sloten.