Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Onderhoud van je gevel

De gevel van je huis heeft meer onderhoud nodig dan je denkt en dit kan bij gevel renoveren Den Haag. Vooral in een land als Nederland waarbij het altijd regent en er hevige wind is. Hierdoor kan je gevel toch écht kapotgaan of gaan afbrokkelen. Er zijn verschillende soorten van gevelrenovatie. Aan de hand van de schade aan je gevel kan je bepalen welke soort renovatie jij nodig hebt. Dit kan onder andere het restaureren, het herstellen of het renoveren van de voegen zijn. Gevel renoveren Den Haag is de plek als je gevelrenovatie of onderhoud wilt inschakelen.

Huizen in Amsterdam

Huizen in Amsterdam staan bekend voor de mooie versierde gevels. Als je door de grachten van Amsterdam vaart is dat erg mooi om te zien. Vroeger was het zo dat hoe breder de gevel van een huis was, hoe hoger de belasting was. Het was in die tijd dus praktisch om de huizen in Amsterdam zo smal mogelijk te bouwen, want dan hoefde je minder belasting te betalen. De meeste huizen naast de grachten van Amsterdam komen uit de 17e eeuw. Dit verklaart meteen de enorm hoge prijzen van zulke grachtenpanden.

Welke soorten gevels zijn er

Er zijn diverse soorten gevels. De bekendste gevel is de trapgevel. De naam zegt het al: de gevel loopt trapsgewijs, van breed naar smal. Dan heb je de halsgevel. Deze heeft een hals vormige top. Daarnaast heb je ook verhoogde halsgevels. Bij een klokgevel heeft de bovenkant van de gevel de vorm van een klok. De gevels van vroeger zijn vaak wat simpeler. De nieuwere gevels zijn rijker in versiering. Verder heb je de tuitgevel, deze is nogal simpel van aard. Dit komt vrijwel alleen maar voor bij pakhuizen uit de 17e eeuw. Tuitgevels zal je dus niet bij huizen zien in Amsterdam.