Digitalk
Image default
Woning en Tuin

Het werk van een boomchirurg

Het is voor te stellen dat niet iedereen zich in kan beelden wat een boomchirurg is en wat een boomchirurg doet. Dat is vrij logisch aangezien het werkterrein van een boomchirurg breed is. Vaak denken mensen dat een boomchirurg een soort bomendokter is. Dat klopt ook wel, maar een boomchirurg doet meer dan alleen het beter maken van een zieke boom. In sommige gevallen kan een boom namelijk niet meer beter gemaakt worden en zal de boomchirurg andere methodes moeten toepassen.

Welke werkzaamheden voert een boomchirurg uit?

Zoals hierboven al is aangegeven heeft een boomchirurg een breed werkterrein en beheerst een boomchirurg vaak meerdere disciplines. Zo is hij of zij in staat om naast het beter maken van een boom een boom te snoeien of een boom te verwijderen.

Hoe ziet een behandeling van een boomchirurg eruit?

In eerste instantie zal een boomchirurg moeten bepalen of een boom ziek is of niet. Soms lijkt een boom ziek te zijn omdat deze mankementen lijkt te vertonen, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Een visuele inspectie Een boomchirurg zal altijd beginnen met een visuele inspectie. De boom wordt goed bekeken. Daarbij wordt er bekeken of de boom visuele mankementen of afwijkingen vertoont. Vaak is na de visuele inspectie al duidelijk welke stappen er ondernomen moeten worden. Wanneer dat niet duidelijk is kan er altijd nog een bladmonster of een grondmonster genomen worden.

Het nemen van een bladmonster en een grondmonster

Om te bepalen of een boom ziek is zal er een bladmonster genomen waarbij in sommige gevallen ook een grondmonster genomen wordt. Uit de DNA gegevens van het bladmonster is namelijk af te leiden of er iets met de boom mis is. Hetzelfde kan bepaalt worden met een grondmonster. Zo kan er met een grondmonster bekeken worden wat de staat van de grond is en of de grond bijvoorbeeld vervuilt is of niet.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/boomchirurg/