Digitalk
Image default
Winkelen

Welke classificatie moet je kiezen bij buitenverlichting?

Wil je optimaal genieten van je tuin? Dan heb je de juiste verlichting nodig. Maar je moet de juiste classificatie kiezen om ervoor te zorgen dat de verlichting goed blijft werken. In dit artikel bespreken we de verschillende IP-classificaties en leer je hoe je de perfecte verlichting van Ledpaneelgroothandel.nl kunt kiezen om van je tuin te genieten, ongeacht het weer. Lees er hier meer over!

IP20 – Stofdicht

Voor verlichting in een overdekte buitenruimte, zoals een veranda of overdekt terras, heb je een IP20-classificatie nodig. Met een stofdichte verlichting ben je verzekerd van minimale problemen door stofophoping, waardoor je kunt genieten van een heldere en gezellige sfeer zonder je zorgen te maken over onderhoud, zelfs in stoffige omstandigheden.

IP41 – Spatwaterdicht

Voor buitenverlichting die wordt blootgesteld aan lichte regenbuien of vochtige omstandigheden, is een IP41-classificatie aan te raden. Deze spatwaterdichte verlichting is bestand tegen waterdruppels vanuit verschillende richtingen. Ideaal voor beschutte buitenruimtes zoals een overdekt terras, pergola of tuinhuisje, waar je een aangename sfeer kunt creëren zonder je zorgen te maken over schade door een kleine regenbui.

IP44 – Spatwaterdicht

Als je je tuin, oprit of andere open buitenruimtes wilt verlichten, moet je verlichting kiezen met een IP44-classificatie. Dat betekent dat de verlichting spatwaterdicht is en bestand is tegen waterdruppels vanuit verschillende richtingen, evenals tegen een bepaalde hoeveelheid stof. Met IP44-verlichting hoef je je geen zorgen te maken over regen, stof en vuil, en kun je zonder problemen je tuinpaden verlichten of specifieke accenten in je tuin benadrukken. Het biedt de juiste bescherming voor buitengebruik.

IP54 – Stofdicht en plensbui bestendig

Voor buitenverlichting die bestand moet zijn tegen stof en zelfs een stevige regenbui kan doorstaan, is een IP54-classificatie essentieel. Dit betekent dat de verlichting volledig stofdicht is en beschermd is tegen waterstralen vanuit verschillende richtingen. Met IP54-verlichting kun je je buitenruimte veilig en duurzaam verlichten, zelfs als de verlichting wordt blootgesteld aan stof en hevige regen. Dit is vooral belangrijk als je verlichting wilt installeren in gebieden waar de kans op blootstelling aan water en stof hoog is, zoals rondom je zwembad of in de buurt van een fontein.

IP65 – Stofdicht en waterstralen bestendig

IP65-verlichting is de ultieme keuze voor weerbestendige buitenverlichting. Deze classificatie geeft aan dat de verlichting volledig stofdicht is en bestand is tegen krachtige waterstralen uit verschillende richtingen. Het is perfect voor veeleisende omgevingen met zware regenval, sterke waterstralen en stof. Of het nu gaat om een zwembad, een regenachtige tuin of een kustgebied, met IP65-verlichting geniet je altijd van een prachtig verlichte buitenruimte, ongeacht het weer.