Digitalk
Image default
Winkelen

Nieuws uit Neede

Neede is een gemeente gelegen in de provincie Gelderland. De gemeente is vernoemd naar de rivier die door de gemeente stroomt, de rivier de Neede. Neede is een kleine gemeente qua oppervlakte, maar heeft veel te bieden. Er bevinden zich veel natuurgebieden in de gemeente, waaronder de Berkelse Plas, het Berkelerbos en het Odoornerveen. Daarnaast bevinden er zich veel historische bezienswaardigheden in de omgeving zoals kastelen, kerkruren en windmolens. Om alle nieuws en informatie betreffende Neede te vinden, is de website “De Neede Gids” een perfecte bron. De Neede Gids is een initiatief van een lokale vereniging die belangeloos informatie ze verstrekt over de gemeente Neede. Op de website van De Neede Gids kun je alles lezen over het nieuws, de lokale bedrijven, verenigingen, evenementen, diensten en nog veel meer.

Evenementen in Neede

Regelmatig beleven de inwoners van Neede geweldige evenementen. In het voorjaar vindt er ieder jaar bijvoorbeeld het traditionele Kermisevenement plaats in Neede. Tijdens de Kermis kan iedereen genieten van verschillende activiteiten zoals gezellige braderiën, oudhollandse spelletjes voor jong en oud, verlotingen, optredens van artiesten en nog veel meer. Daarnaast worden er in de zomer weer andere leuke evenementen gehouden zoals het Needse Folkfestival, de Habbekratsmarkt en het Tuinfeest.

Natuur in Neede

De natuur in de gemeente Neede is van grote waarde. Er zijn veel prachtige natuurgebieden te vinden in de gemeente, zoals de landgoederen het Odoornerveen en de Berkelse Plas. Beide natuurgebieden zijn vanzelfsprekend van prachtige vegetatie voorzien. Daarnaast is er in het berkelsebos ook een prachtige vogelobservatie te maken. Neede is daarom een aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers.

Lokale bedrijven

Naast de natuur en evenementen heeft Neede ook een aantal lokale bedrijven. Zo vinden er bijvoorbeeld veel lokale boerenmarkten plaats in de gemeente. Hier kun je als bezoeker producten kopen die vers uit de streek komen. Daarnaast bevinden er zich ook een aantal winkels en restaurants voor de inwoners.

Conclusion

Neede is een prachtige gemeente met veel te bieden. De gemeente heeft veel mooie natuurgebieden en evenementen voor de inwoners. Daarnaast zijn er lokale bedrijven en boerenmarkten waar je lokale producten kunt kopen. Om al het nieuws en informatie betreffende Neede te vinden, kun je de website De Neede Gids bezoeken.