Digitalk
Image default
Winkelen

Waarom een hittemelder voor je woonkamer?

De kans op brand in huis is reëel; de gevolgen daarvan kunnen enorm groot zijn. De beste preventie tegen brand is dan ook om deze te voorkomen. Volg daarom 5 goede redenen waarom je een hittemelder voor je woonkamer moet kiezen. In dit artikel lees je waarom en hoe je brand kunt voorkomen met een hittemelder. Wil je de beste hittemelder vergelijken? Klik hier.

1. Waarschuwt voor brand

Met een hittemelder is het mogelijk om vroegtijdig te waarschuwen voor brand. De melder detecteert oververhitte plaatsen en detecteert zo rookontwikkeling. Door de waarschuwing kun je mogelijke brand situaties in een vroeg stadium snel gaan beoordelen en deze zo op tijd te kunnen assessen.

2. Voldoet aan alle veiligheidseisen

Als het gaat om brand en veiligheid zijn er veel regels waar men aan moet voldoen. Een goede hittemelder is hiervoor geschikt, omdat de melders alle richtlijnen van de Europese Unie voldoen. Je bent hierdoor altijd verzekerd dat je geen brandrisico loopt.

3. Simpeler en goedkoper dan een koolmonoxidemelder

In sommige woonkamers dient ook een koolmonoxidemelder geinstalleerd te worden. De koolmonoxidemelder is een meldapparaat dat de concentratie koolmonoxide in de lucht meet. In het geval van een voldoende hoge concentratie koolmonoxide, wordt er een signaal gegeven. Hier kun je met een hittemelder goed mee uit de voeten. De hittemelder heeft een veel grotere reikwijdte en is daarnaast ook nog eens goedkoper.

4. Minder brandgevaar en schade

Bij brand is de kans op schade in de meeste gevallen helaas aanwezig. Door gebruik te maken van een hittemelder verminder je echter het brandgevaar en daarmee ook gelijk de mogelijke schade die je oploopt bij een brand.

5. Kostbaar bezit is beter beschermd

Met een goede hittemelder kun je kostbaar bezit in huis beter beschermen. Je kunt er zo vanuit gaan dat de alarmmelders je vroegtijdig waarschuwen als er brand dreigt in een woonkamer. Hierdoor heb je meer dan voldoende tijd om je kostbaarheden in veiligheid te stellen; een meerwaarde ten opzichte van je huis spanning.

Tips

Om je woonkamer zo goed mogelijk te beschermen tegen brand is het ook verstandig om wat preventieve stappen te zetten. Deze tips zullen je hierbij helpen: – Zorg dat er geen brandbare materialen in de buurt van de hittemelder staan. – Blijf alert op de meldingen van de hittemelder; negeer deze niet. – Zet elektronische apparaten uit als je er geen gebruik van maakt en zeker als je gaat slapen. – Laat geen sigaretten, lucifers of onveilig staand water in je woonkamer.

Conclusie

Met een goede hittemelder kun je de kans op brand in je woonkamer sterk verminderen. Door de waarschuwingen die deze melder je geeft kun je mogelijke brand situaties in een vroeg stadium snel gaan beoordelen en te voorkomen. Wil je meer weten over hittemelders? Klik dan hier un vergelijk de beste hittemelder.