Nauwkeurig en geavanceerd kunststof spuitgieten

Digitalk

Kunststof spuitgieten is een vooruitstrevende techniek, welke zeer efficiënt is wanneer uw bedrijf een volumineuze afname wil doen van kunststof elementen. Het concept is even geavanceerd als eenvoudig, aangezien dit volautomatisch plaatsvindt. Met uw ontwerp wordt een matrijs ontworpen en deze zorgt voor een resultaat op maat. Bij de productie wordt evenwel vaak gebruik gemaakt van een productierobot, welke binnen deze techniek kleine afwijkingen in de nabewerking kan herstellen. Hierdoor is een correcte realisatie van uw ontwerp gegarandeerd. Wat houdt het kunststof spuitgieten precies in en wanneer is dit aantrekkelijk voor u als afnemer?

Kunststof spuitgieten is technisch geoptimaliseerd

Het spuitgieten is een techniek waar slechts gering menselijk handelen bij komt kijken. Uw ontwerp wordt in een matrijs omgezet, welke een bepalende rol speelt in de realisatie van de kunststof elementen. De technische optimalisatie tijdens het proces kunt u laten uitvoeren door toedoen van de eerdergenoemde robot. Bij het kunststof spuitgieten maakt men verder gebruik van thermoplasten. Dit zijn kunststoftypen die bij een hoge temperatuur plastisch worden. Dat is essentieel, want dit bepaalt dat het ontwerp van uw kunststof element uiteindelijk de juiste vormen krijgt. De matrijs zorgt daarbij daadwerkelijk voor de vorm. Nadien wordt het product door een soort holte naar buiten geperst, waarna uw product tot eindproduct is verwerkt. Naber Plastics werkt al jaren met deze geavanceerde productiemethode.

Voordelig bij grote afname

Kiest u voor kunststof spuitgieten? Dan is het verstandig om voldoende kunststofproducten af te nemen. De productiemethode is namelijk extra voordelig naarmate u meer afneemt. Dit te meer omdat de methode volautomatisch plaatsvindt en u dus enkel voor de productiecapaciteit van de machine hoeft te betalen. Wat natuurlijk ook een rol speelt in de uiteindelijke kosten van het spuitgieten, is de keuze voor het type kunststof dat u wenst te gebruiken en de benodigde matrijs voor de vorm.

https://naberplastics.com/